Odavágtak a pécsi buszközelkedésnek: egyre több buszjárat esik ki a sofőrhiány miatt

HelloVidék   
  Megosztom
Odavágtak a pécsi buszközelkedésnek: egyre több buszjárat esik ki a sofőrhiány miatt

Pécsen egyre több gondot okoz a sofőrök hiánya, ami már olyan mértékű, hogy a helyi tömegközlekedésben már járatok kimaradásával fenyeget. A szakszervezet szerint emellett az is probléma, hogy a menetrend nem illeszkedik a lakossági igényekhez. Az ATV Híradó riportja.


 

A pécsi Tükebusznál működő szakszervezet képviselője azt mondta, hogy a céghez már nem is érkeznek új sofőrök. Ennek az egyik oka, hogy az állami cégnél magasabbak az órabérek.

56 év feletti az átlagéletkor és folyamatosan mennek nyugdíjba. Úgyhogy a buszjáratok nem feltétlenül lakossági igényeknek van kialakítva, mert igazából a gépkocsi vezetői létszám szab ennek határt

mondta az ATV híradójának Raposa Gábor, a SZAKSZ helyi képviselője.

A pécsi önkormányzatban ellenzékben levő kormánypárti képviselők szerint a pécsi tömegközlekedés már megbízhatatlan. Sokan kerülnek nehéz helyzetbe a kimaradó járatok miatt.

Ennek az az oka, hogy nincsen elég sofőr. Ez pedig onnan ered, hogy nincs megfelelő fizetés, nem megfelelő hangulat. Emlékszünk ugye, hogy a most elbocsátott vezérigazgató lebunkózta a sofőreit

- fogalmazott Kővári János, az ÖPE-KDNP önkormányzati frakcióvezetője.

A városban a nyári menetrend rövidesen életbe lép, amely enyhít a feszített beosztáson, de a cég vezetése új módszerekkel próbál a sofőrhiányon javítani.

Elindított a Tükebusz menedzsmentje egy olyan kampányt, ami több lépcsőben a sofőrök számának a növelését írja elő, ezt több nagyvárosban látjuk. Ebben lesz tanulmányi szerződés, képzési szerződés, ajánlási rendszerek, és plusz pénzeket is rak bele a város

- ismertette Ruzsa Csaba alpolgármester.

A szakszervezet adatai szerint egyébként évente 10 százalékkal csökkent az utóbbi időszakban a sofőrök száma. Azt mondják, ha ezt a folyamatot nem sikerül megállítani, akkor tényleg komoly bajba kerülhet a járatok biztosítása Pécsen.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

buszközlekedés

pécs

menetrend

sofőr