Áll a bál a hévizi buszpályaudvar körül: az önkormányzat durva lépésre szánta el magát

MTI   
  Megosztom
Áll a bál a hévizi buszpályaudvar körül: az önkormányzat durva lépésre szánta el magát

Nem fejezte be a vállalkozó a hévízi régi buszpályaudvar több mint egymilliárd forintos, turisztikai célú átalakítását, az önkormányzat ezért szerződést bont és kötbért követel.

A Kölcsey utca és a régi buszpályaudvar felújításának végső kivitelezési határideje és a kötbérterhes munkavégzés ideje is lejárt, a kivitelező pedig még mindig nem tudta befejezni a beruházást. A képviselők ezért polgármesteri javaslatra arról döntöttek, hogy szerződést bontanak a kivitelezővel és több mint 150 millió forintos meghiúsulási kötbér megfizetését követelik.

Papp Gábor polgármester arról is beszámolt, hogy a beruházást be fogják fejezni, nem hagyható, hogy "a helyi lakosokat és a városba érkező vendégeket ilyen látvány fogadja közvetlenül a tó környezetében". Előrehaladott tárgyalásokat folytatnak a kormánnyal annak érdekében, hogy néhány hónapon belül befejeződjön a beruházás.

A hévízi önkormányzat korábbi közlései szerint 2021-ben költöztették új helyre az addig a tófürdő bejárata mellett évtizedeken át működő buszpályaudvart.

Az ezt követően indult, több mint egymilliárd forintos támogatást elnyert gyógyhelyfejlesztési beruházás részeként kezdődött el az 1957-ben indult utasfogadó épület és környezetének átalakítása. Egyebek mellett turisztikai információs központ, rendezvénytér, ivócsarnok és kerékpáros központ létrehozása szerepelt a tervekben.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

utazás

hévíz

buszpályaudvar

felújítás