Valami történik az osztrák-magyar határon: felvonultak a munkagépek, nekimentek a legendás épületnek

HelloVidék   
  Megosztom
Valami történik az osztrák-magyar határon: felvonultak a munkagépek, nekimentek a legendás épületnek

Elkezdték elbontani a hegyeshalmi határátkelő főépületét, a tervek szerint a területen, mindkét oldalon autópálya pihenőt alakítanak ki. A két létesítményt felüljáróval vagy aluljáróval kötik majd össze.

A hegyeshalmi önkormányzat még 2012-ben kötött bérleti és üzemeltetési szerződést a területre. Intézte a község a különböző bérbeadásokat, aminek fejében üzemeltették a határátkelő helyet. Rendezték a terepet többek között, gondoskodtak a szemét összeszedéséről és elszállításáról, gondozták a környezetet - íjra a Kisalföld.

2015-ben vetődött fel a gondolat, hogy az autópálya vonalának kiegyenesítése miatt lebontják a főépületet is.

Lesz benzinkút, illetve a kilépő oldalon egy nagyobb méretű kamionos pihenőt terveznek

– mondta a Szőke László, polgármester.

Az átkelő főépületét egyébként 1982-ben adták át. A nagyhatár a San Diegó-i határátkelő másolata. Hazánk Európai Uniós csatlakozásáig működött a vám ellenőrzés, a schengeni csatlakozással, 2007-ben a sorompókat is leszerelték.

A lap tudósítása szerint a bontásra ítélt épületeken, épületekben látszik, hogy hosszú évekig nem használták. A galambpiszok bokáig ér, madártetemek mindenütt.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

utazás

hegyeshalom

osztrák-magyar határ

bontás