Több milliárdos beruházáson van túl Somogy: a zenélő út elérte a Balatont

HelloVidék   
  Megosztom
Több milliárdos beruházáson van túl Somogy: a zenélő út elérte a Balatont

Átadta a kivitelező Strabag a kétszer két sávos 67-es út látrányi elkerülő szakaszát, ezzel teljessé vált Kaposvárt az országos négysávos úthálózatba bekapcsoló 67-es út fejlesztése – írja a Magyar Építők.

A főút elkészültét az építő vállalt már jóval, hónapokkal a hivatalos határidő előtt készre jelentette, így a héten már csak az utolsó simításokat kellett elvégezni. Az R67-es útként indult gyorsforgalmi első nagyobb, 33,2 kilométeres szakaszának építése 2017-ben kezdődött meg és 2019 őszére készült el a Strabag Építő Kft., a Strabag AG és a Soltút Kft. beruházásban, összesen 65 milliárd forintból. A fejlesztés részét képezte még a kaposfüredi és a látrányi elkerülő. Az előbbit, amely 3 kilométeres, és 8 milliárd forintból készült el, már tavaly decemberben használatba vehették az autósok.

A 67-es út zenélő útként híresült el, miután a Mernye és Mernyeszentmiklós közötti szakasz külső sávjában, mintegy 500 méteren egy bizonyos sebességgel ráhajtva hallható a Republic együttes 67-es út című számának dallama.

Az Építési és Közlekedési Minisztérium beruházásában megvalósult projektben kétszer egy forgalmi sávos főutat építettek át kétszer két sávos, fizikai elválasztású főúttá. Ugyanakkor a beruházáshoz még hozzátartozott

  • az M7 autópálya és a 67-es főút szintbeni alcsomópontjának turbókörforgalommá átépítése, a szakaszon két vadátjáró kialakítása,
  • illetve egy különszintű csomópont létesítése a 6514. j. összekötő úton, Visznél.
  • Rádpusztánál pedig a szintbeni csomópont átépítése.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

67-es út

gyorsforgalmi út

kaposvár

balaton

m7-es autópálya

közlekedés

útépítés

hellovidek