Ki nem találod, a tehetős magyarok hol szeretnek idén karácsonyozni: íme, a top vidéki úticélok

HelloVidék   
  Megosztom
Ki nem találod, a tehetős magyarok hol szeretnek idén karácsonyozni: íme, a top vidéki úticélok

Megdőlhet a tavalyi karácsonyi forgalom idén, de most az is kiderült, mely vidéki nagyvárosok a legkeresettebb úti cél 2023 karácsonyán. A hotelek az ünnep nyertesei, a Szallas.hu-s foglalások fele szállodába szól.


 

Szinte a tavalyival azonos a karácsonyi időszak foglaltsági szintje a Szallas.hu belföldi előfoglalási adatai szerint, így az utolsó pillanatos foglalásokkal akár túl is szárnyalhatják azt. „Alig több mint 5% a különbség mind a foglalási szám, mind a vendégéjszaka szám tekintetében, egyelőre a múlt év javára” – részletezte Kelemen Lili, a Szallas.hu sajtószóvivője.

Budapest, Eger, Hévíz, Gyula, Hajdúszoboszló, Szeged, Zalakaros, Pécs, Siófok, Debrecen az utazók kedvenc úti célja a szeretet ünnepén. Csaknem minden második foglalás hotelbe szól.

Ebben az időszakban felértékelődik a kényelem és a szállás mellé járó szolgáltatások - akár a tematikus programok vagy az ellátás – magyarázta a szóvivő. – Természetesen a wellness jelentősége is tisztán látszik, a Szallas.hu-n leadott karácsonyi foglalások fele wellness-szálláshelyre szól.

Minden negyedik foglalásnál apartmant választottak az utazók, valamint a vendégek 13 százaléka vendégház, 11 százaléka panzió és 1 százaléka egyéb szállástípus mellett döntött. A Szallas.hu foglalási adatai szerint az egy főre eső éjszakánkénti átlagos foglalási ár 16 930 forint. A hotelek esetében ez 24 450, apartmanoknál 8 980, vendégházaknál 9 680, panzióknál pedig 11 540 forint.

A legtöbb szállásadó mindent megtesz, hogy az ünnepi hangulat garantált legyen. Jellemző a fenyőfaállítás és a karácsonyi dekoráció, illetve a mézeskalács készítés és/vagy díszítés. Sok helyen bevett vendégváró ilyenkor a forralt bor és forró csoki, de van olyan szállásadó is, aki hó esetén szánkó bekészítéssel várja vendégeit. Az ünnepi terítéken talán a legtöbbeknél elérhető finomság a bejgli lesz, a hangulatot pedig élőzenével teszik még meghittebbé.

A Szallas.hu-n elérhető hazai szálláshelyeknek jelenleg még az ötöde foglalható, így aki az utolsó pillanatra hagyta a döntést, még tud szabad szállások közül válogatni.

A Szallas.hu belföldi, karácsonyi foglalásai alapján ezek a legkedvelteb úti célok:

  1. Budapest
  2. Eger
  3. Hévíz
  4. Gyula
  5. Hajdúszoboszló
  6. Szeged
  7. Zalakaros
  8. Pécs
  9. Siófok
  10. Debrecen

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

szállás

karácsony

úticélok

gazdaság

utazás