Filléres téli trükk, amit érdemes kipróbálni: így jégtelenítsd pillanatok alatt a szélvédőt

Pais-Horváth Szilvia   
  Megosztom
Filléres téli trükk, amit érdemes kipróbálni: így jégtelenítsd pillanatok alatt a szélvédőt

Eleged van a téli szélvédő-kaparásból?! A bolti jégoldó sprayn túl is van még számtalan környezetbarátabb módszer, amivel viszonylag hamar, biztosabb eredményre juthatunk. Hozzuk is őket!

Te is voltál úgy mostanában, hogy rohannod kéne, de amikor kiérsz a kocsihoz, akkor szembesülsz vele, hogy merő jégpáncél borítja az egész autód. Próbálod lekapargatni a szélvédőt, de így is alig látsz ki, elindulsz, aztán hiába fújatod rá ezerrel a levegőt, párásodik, kint újra lefagy. Közben bízol a legjobbakba, valahogy így:

@sari_xiii Szép hétfőt mindenkinek?? #csakvicc #neöljetekmeg #magyar #magyarmeme #vicces #meme #magyartiktok #nekedbeeeee #joreggelt #hetfo #hetforeggelek #minuszok #hidegvan ♬ eredeti hang - Sári?

Egy bolti jégoldó spray segítségével seperc alatt orvosolhatod a problémát

A jégoldó spray általában etilénglikol és etilakohol keveréket tartalmaz, ami gyorsan és könnyen olvasztja a jeget. Számtalan előnye is van:

  • Nem kell kaparni a jeget, ami időt és energiát spórol meg.
  • Nem károsítja az ablaküveget, a tömítőgumikat vagy a zárakat, mint néhány más módszer.
  • Hatékonyan működik akár nagyon hideg időben is.

Viszont számos hátránya is ismert, például ha túl sokat használsz belőle, akkor vékonyan visszafagyhat a szélvédőre, ami este zavaró lehet. Másrészt, ha a sprayt a kocsiban hagyod, akkor megfagyhat, és nem tudod használni, ha szükséged lenne rá. Harmadrészt pedig

Igaz, egy flakonnal ezer forint alatt is beszerezheted, de ha minden reggel ezzel indítod a napot, hamar kifogyhat egy flakonnal, aztán veheted a következőt:

Online webáruházak legolcsóbb termékei 2024. januárjában:

  • JP AUTO jégoldó folyadék 500ml - 35C pumpás: 690 Ft
  • Blux Jégoldó Auto-Lider 300ml (5908311411827): 715 Ft
  • K2 | ALASKA - Jégoldóspray -60°C | 150 ml: 735 Ft
  • Holts Prémium jégoldó -40C / 300ml: 750 Ft
  • GLICOSAM jégoldó, jégmentesítõ, pumpás 500 ml: 750 Ft

Ha nem szerezted be előre, akkor marad a jégkaparó, ami nem túl gyors megoldás. Ilyenkor jöhet kapóra pár hasznos, házi módszer.

5 tipp arra, hogy jégtelenítsük pillanatok alatt a szélvédőt!

1. Egy szórófejes flakonba tölts langyos vizet, és fújd le vele a szélvédőt. Ezután könnyen lekaparhatod a fellazult jeget.

2. Egy másik flakonba keverj össze egy rész vizet és két rész alkoholt, és spriccelj vele a szélvédőre. Az alkohol gyorsan feloldja a jeget.

3. Ha van otthon ecet, akkor azt is használhatod. Három rész ecetet és egy rész vizet keverj össze, és fújd a szélvédőre. Az ecet megakadályozza a jegesedést, ha előző este ráfújod a szélvédőre4.

4. A legjobb megoldás azonban a megelőzés. Ha lefeded a szélvédőt egy kartonlappal vagy egy régi törülközővel, akkor nem kell aggódnod a jég miatt

5. Végezetül még egy tipp: forró vízzel teli zacsival is próbálkozhatsz, íme a trükk:

@hulladeknelkul ma reggel kipróbáltam ezt a módszert. azaz meleg vízzel töltött zacsival olvasztottam le a jeget az autó szélvédőjéről. szerintetek működött? #jég #autó ♬ eredeti hang - Hulladék nélkül - Tóth Andi

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

szélvédő

utazás

autó

jég ónos eső