Megválasztják a világ legjobb turisztikai kezdeményezéseit: magyar települések is vannak az esélyesek között

HelloVidék   
  Megosztom
Megválasztják a világ legjobb turisztikai kezdeményezéseit: magyar települések is vannak az esélyesek között

Az évente megrendezett Green Destinations Top 100 Stories verseny a világ legjobb fenntartható turisztikai kezdeményezéseit népszerűsíti. Minden évben 100 projektet választanak ki egy nemzetközi nyílt pályázat során, ezeket hatékonyságuk, innovációjuk és átültethetőségük alapján értékelik. A szakmai zsűri által kiválasztott projektek felkerülnek a top 100 listára, majd közülük a legjobbakat az ITB Berlinen megszervezett fenntarthatósági díjátadó ünnepségen hirdetik ki.

A 2023. évi legjobbak között Veszprém és Miskolc is szerepel, s most csak a nagyközönség szavazatain múlik, hogy a két desztináció egyike lehessen az idei közönségdíjas – tájékoztatott az eseményről a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége.

Veszprém a fenntartható desztinációvá válás felé vezető útjáról mesélt a top 100 listára került 10 hónap – 10 kihívás című projektjével. A program keretében a város turisztikai létesítményei és maga a desztináció párhuzamosan alakított ki egy egységes, a nemzetközi vendégelvárásoknak is maximálisan megfelelő akadálymentes, zöld, család-, kerékpáros- és háziállatbarát turisztikai szolgáltatáscsomagot, segítve ezzel az Európa Kulturális Fővárosa évre a városba érkező hazai és külföldi vendégeket.

Miskolc a történelmi Avas-hegy rehabilitációjának programjával nevezett, amely egy széles körű társadalmi összefogás eredményeképpen születhetett meg a helyi turisztikai szolgáltatók, az önkormányzat, a civil szervezetek, az egyházak és a lakosság bevonásával.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

miskolc

avasi kilátó

veszprém

európa kulturális fővárosa

turizmus

utazás