Fontos határidő közeleg: eddig lehet felhasználni a rezsiutalványokat

hvg.hu   
  Megosztom
Fontos határidő közeleg: eddig lehet felhasználni a rezsiutalványokat

Még kétmilliárd forintnyi rezsiutalványt nem váltottak be, a kormány inkább meghosszabbította a felhasználási határidőt -írja a HVG.

Fontos határidő közeledtére hívta fel a figyelmet a portál. Mint írják, március 31. helyett május 31-éig lehet felhasználni a rezsiutalványokat a kormány kedd este közzétett rendelete szerint.

A kormány múlt év augusztusában jelentette be, hogy egy 9000 forint értékű utalványt kapnak a nyugdíjasok. A már kiküldött rezsiutalványokból villany- és gázszámlát lehet fizetni. Ahogy a lap írja, februári adatok szerint ezeknek a 91,4 százalékát, vagyis 20 és fél milliárd forint értékben már beváltották őket. Kétmilliárd forintnyi utalvány még viszont nem került beváltásra, így feltételezhető, hogy ez a határidő-hosszabbítás oka.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

rezsiutalvány

határidő

nyugdíjas

kedvezmény

kormány