Fontos határidő közeleg: eddig lehet felhasználni a rezsiutalványokat

hvg.hu   
  Megosztom
Fontos határidő közeleg: eddig lehet felhasználni a rezsiutalványokat

Még kétmilliárd forintnyi rezsiutalványt nem váltottak be, a kormány inkább meghosszabbította a felhasználási határidőt -írja a HVG.

Fontos határidő közeledtére hívta fel a figyelmet a portál. Mint írják, március 31. helyett május 31-éig lehet felhasználni a rezsiutalványokat a kormány kedd este közzétett rendelete szerint.

A kormány múlt év augusztusában jelentette be, hogy egy 9000 forint értékű utalványt kapnak a nyugdíjasok. A már kiküldött rezsiutalványokból villany- és gázszámlát lehet fizetni. Ahogy a lap írja, februári adatok szerint ezeknek a 91,4 százalékát, vagyis 20 és fél milliárd forint értékben már beváltották őket. Kétmilliárd forintnyi utalvány még viszont nem került beváltásra, így feltételezhető, hogy ez a határidő-hosszabbítás oka.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

rezsiutalvány

határidő

nyugdíjas

kedvezmény

kormány