Fontos határidő közeleg: eddig lehet felhasználni a rezsiutalványokat

hvg.hu   
  Megosztom
Fontos határidő közeleg: eddig lehet felhasználni a rezsiutalványokat

Még kétmilliárd forintnyi rezsiutalványt nem váltottak be, a kormány inkább meghosszabbította a felhasználási határidőt -írja a HVG.

Fontos határidő közeledtére hívta fel a figyelmet a portál. Mint írják, március 31. helyett május 31-éig lehet felhasználni a rezsiutalványokat a kormány kedd este közzétett rendelete szerint.

A kormány múlt év augusztusában jelentette be, hogy egy 9000 forint értékű utalványt kapnak a nyugdíjasok. A már kiküldött rezsiutalványokból villany- és gázszámlát lehet fizetni. Ahogy a lap írja, februári adatok szerint ezeknek a 91,4 százalékát, vagyis 20 és fél milliárd forint értékben már beváltották őket. Kétmilliárd forintnyi utalvány még viszont nem került beváltásra, így feltételezhető, hogy ez a határidő-hosszabbítás oka.

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

rezsiutalvány

határidő

nyugdíjas

kedvezmény

kormány