Fontos határidő közeleg: eddig lehet felhasználni a rezsiutalványokat

hvg.hu   
  Megosztom
Fontos határidő közeleg: eddig lehet felhasználni a rezsiutalványokat

Még kétmilliárd forintnyi rezsiutalványt nem váltottak be, a kormány inkább meghosszabbította a felhasználási határidőt -írja a HVG.

Fontos határidő közeledtére hívta fel a figyelmet a portál. Mint írják, március 31. helyett május 31-éig lehet felhasználni a rezsiutalványokat a kormány kedd este közzétett rendelete szerint.

A kormány múlt év augusztusában jelentette be, hogy egy 9000 forint értékű utalványt kapnak a nyugdíjasok. A már kiküldött rezsiutalványokból villany- és gázszámlát lehet fizetni. Ahogy a lap írja, februári adatok szerint ezeknek a 91,4 százalékát, vagyis 20 és fél milliárd forint értékben már beváltották őket. Kétmilliárd forintnyi utalvány még viszont nem került beváltásra, így feltételezhető, hogy ez a határidő-hosszabbítás oka.

Címlapkép: Getty Images

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

A friss statisztikák szerint már több mint 500 milliárd forintnyi babaváró hitelt igényeltek a magyar családok. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2020 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

rezsiutalvány

határidő

nyugdíjas

kedvezmény

kormány