Brutális mennyiségű eső esett: földcsuszamláshoz riasztották a tűzoltókat

HelloVidék   
  Megosztom
Brutális mennyiségű eső esett: földcsuszamláshoz riasztották a tűzoltókat

Mátrakeresztesen a sok csapadék hatására megcsúszott a partfal egy szakasza, a patak pedig kilépett a medréből ma délelőtt. A pásztói és bátonyterenyei hivatásos tűzoltók, valamint a HELP Önkéntes Tűzoltó és Különleges Mentőegyesület és az Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei ideiglenesen elterelték a vízmosásból leérkező vizet, tömlőkön keresztül vezették át az úttesten, ami így az áteresz végétől az eredeti irányba tudta folytatni az útját.

Kilépett a patak a medréből ma délelőtt Mátrakeresztesen. A víz az úttest és a patak közötti partfalat kimosta, és arról több helyen földdarabok szakadtak le a mederbe, olvasható az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Facebook bejegyzésében.

A pásztói és bátonyterenyei hivatásos tűzoltók, valamint a HELP Önkéntes Tűzoltó és Különleges Mentőegyesület és az Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei

Ezzel sikerült a veszélyes földmozgást átmenetileg megállítani és a vízátfolyást megszüntetni. A közútkezelő kiérkezéséig a tűzoltók megkezdték kiszivattyúzni a felgyülemlett vizet, és a beomlás helyszínén megtisztították a patak környezetét a leomlott földtől és faágaktól.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 40 156 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,85%), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 39 988 forintos törlesztőt (THM 7,86%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

időjárás

katasztrófavédelem

esőzések

patak

kiöntés

patakmeder

patakfal

csapadék

mátrakeresztes

földcsuszamlás

pásztó