74 ezer gyerek írt ma felvételit: egy iskolában komoly szabálytalanságot találtak

MTI   
  Megosztom
74 ezer gyerek írt ma felvételit: egy iskolában komoly szabálytalanságot találtak

Már fent vannak az interneten a 9., valamint 6. és a 8. évfolyamos gimnáziumok központi írásbeli felvételi vizsgáinak feladatsorai és javítási-értékelési útmutatói. Itt megnézheted a javítási útmutatókat!

A mai napon írta meg a középfokú felvételi vizsgát a 9. évfolyamra, a 6 és 8 évfolyamos gimnáziumokba, továbbá az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett Arany János Tehetséggondozó Programba jelentkező mintegy 73.000 tanuló. A vizsgák az előző évben már bevált járványügyi előírások betartása mellett rendben zajlottak. A vizsgák szabályszerű lebonyolítását a vizsgahelyszínek mintegy 20 %-ánál ellenőrizte a fenntartó vagy a Kormányhivatal. Egy intézményben jelentős szabálytalanságot találtak, itt a magyar feladatlapokat idő előtt felbontották, ami alkalmat biztosíthatott a visszaélésre, így az adott vizsgahelyszínen a magyar írásbeli vizsgát az érintett mintegy 160 tanulónak a pótidőpontban kell megírnia.

Javítási útmutatók:

A 9. évfolyamra történő beiskolázás központi írásbeli felvételi vizsgáinak feladatsorai és javítási-értékelési útmutatói a 2021/2022. tanévben. Itt megnézheti!

Már fent vannak az interneten a 6 és a 8 évfolyamos gimnáziumok központi írásbeli felvételi vizsgáinak feladatsorai és javítási-értékelési útmutatói. Itt megnézheti!

Címlapkép: Getty Images

KÖLTÖZNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? KERESS EGY OLCSÓ HITELT!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 4,73 százalékos THM-el, és havi 96 143 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCreditnél. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 5,49% a THM; a Budapest Banknál 5,68%; a Sopron Banknál 5,72%, a MagNet Banknál pedig 5,73%; míg az Takarékbanknál 5,78%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, a Raiffeisen Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

középiskola

felvételi

gimnázium továbbtanulás