Irány a börtön: molesztálta élettársa unokáját, kimondták az ítéletet a szombathelyi férfi felett

MTI   
  Megosztom
Irány a börtön: molesztálta élettársa unokáját, kimondták az ítéletet a szombathelyi férfi felett

Első fokon öt év hat hónap fegyházbüntetésre ítélt a Szombathelyi Törvényszék egy férfit, aki 2019 februárja és 2021 májusa között több alkalommal molesztálta élettársa nyolcéves unokáját - közölte a Győri Fellebbviteli Főügyészség.

Azt írták, a férfi Szombathelyen együtt élt élettársával, és annak 2010 novemberében született unokájával, akinek a nagymama a gyámja is volt. Amikor a nő dolgozott, a férfi látta el a kislány felügyeletét. Kihasználva, hogy kettesben voltak éveken keresztül a gyermek tiltakozása ellenére szexuális cselekmény eltűrésére kényszerítette.

A sértett 2019-ben elmondta az édesanyjának a történteket, aki nem hitt neki. Amikor a nagymama megtudta a történteket, megszakította az élettársi kapcsolatot és feljelentést tett

- ismertette a főügyészség.

A Szombathelyi Törvényszék a férfit folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak miatt 5 év 6 hónap fegyházbüntetésre, 6 év közügyektől eltiltásra ítélte. Végleges hatállyal eltiltotta bármely olyan foglalkozás gyakorlásától, amely során kiskorú nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi

- tudatták.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője felmentésért fellebbeztek, de a fellebbviteli főügyészség álláspontja szerint a férfi bűnös, büntetése megfelelő. Az ügyben másodfokon a Győri Ítélőtábla fog dönteni - olvasható a közleményben.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

szombathely

molesztálás

börtön

ítélet