Kiderült a hátborzongató igazság: az esztergomi robbantó egy éve tervezte a gyilkosságot

HelloVidék   
  Megosztom
Kiderült a hátborzongató igazság: az esztergomi robbantó egy éve tervezte a gyilkosságot

Hátborzongató bejegyzést tett közzé közösségi oldalán az esztergomi robbantó: mintha egy évvel ezelőtt pontosan megjósolta volna azt a borzalmat, ami most szörnyű valósággá vált. Egy végrehajtó elleni külföldi merényletről szóló cikket osztott meg, amelyhez hozzáfűzte a saját gondolatait: „Mintha csak rólam írták volna! Nekem ugyan csak a kocsimat akarja elrabolni úgy, hogy semmiféle adósságom nincsen, és hiába bizonyítom ezt be, bevédik a rendszert és csalnak, hazudnak, erődemonstrálnak! Én is megígértem a sok patkánynak, bíróknak, ügyészeknek, rendőröknek, végrehajtó parazitáknak, hogy likvidálva lesznek, ha megpróbálják. Mindenkinek irtani kellene őket, mert ezek maguktól soha nem állnak le! (…)".

A Blikk információi szerint a rendőrgyilkos a szabolcsi Kömörő településről származott, ahonnan előbb Budapestre, majd Esztergomba költözött. Egyedül már csak a panziónak és játszóháznak kialakított ingatlanja kötötte a szülőfalujához, amit jó ideje próbált eladni. Az épület közvetlenül az önkormányzat mellett áll, így az ott dolgozók is ismerték őt. A lap úgy értesült, hogy a szüleivel annak idején jómódban éltek, az édesanyja a termelőszövetkezetben volt főkönyvelő. A családjában azonban kódolva volt a tragédia: az édesapja felakasztotta magát, az anyjának pedig a halála előtt alkoholproblémái voltak.

A helyiek tartottak tőle, ezért nem is vitte oda hozzá senki a gyerekét. Néhány idegen persze megfordult nála, de már régen nem üzemelt, ezért árulta. Egy darabig a fővárosban is élt, ahol összeházasodott egy nővel, akitől egy fia is született, de már régóta nem tartotta velük sem a kapcsolatot

- magyarázta a Blikknek a hivatal igazgatási ügyintézője, Bakuné Kiss Erika.

J. László majdnem minden megnyilvánulása bővelkedik zavaros gondolatokban. Erről árulkodik az a szöveg is, amellyel a „túlélőhelyként” feltüntetett kömörői házat próbálta eladni 14 millióért. A hosszas leírásában kifejtette, a nagyvárosokban hamarosan élhetetlen lesz a környezet, nem lesz élelmiszer, ivóvíz, az utcákat bandák fogják uralni, amik folyamatos harcban állnak egymással és a fegyvertelen lakossággal.

Az állami terror miatt a saját lakásodat nem hagyhatod majd el anélkül, hogy ki ne tennéd magad az embertelen retorzióknak, mint ahogy azt az elmúlt két évben már bevezető szinten megtapasztalhattad

- írta.

Áldozatát, a kétgyermekes családapát egy emberként gyászolja a Terrorelhárítási Központ és a teljes magyar rendőrség. Kónya Gábor Lajost az egyik legbátrabb zsaruként jellemzik ismerői. Hatalmas termete, fizikuma, szakmai rutinja, kiképzettsége folytán került az első sorba a robbantóhoz benyomuló műveleti egységben. A felszámoló csoportok elején álló rendőr munkája a legveszélyesebb, ő találja magát szembe először a támadóval, terroristával.

akit szánt szándékkel ölt meg egy körözött bűnöző. J. László elfogásakor a viking hősökre emlékeztető kinézetű rendőr haladt elől, ő nyitotta ki a kaput, emiatt pajzs sem volt nála, nem védte semmi, gyilkosa nem adott neki esélyt. Kónya Gábor Lajos családja sem tért még magához az apa, a férj, a gyermek, a testvér hiányától.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

esztergom

robbantó

tek

robbantás

gyilkosság

rendőrök