Egyre több az illegális sírkert a Duna-parton: mi történik Dunaújvárosban?

HelloVidék   
  Megosztom
Egyre több az illegális sírkert a Duna-parton: mi történik Dunaújvárosban?

Városunkban is jócskán megszaporodtak azok a temetések, amikor a hamvakat a Dunába szórják. Ezt követően sokan állítanak síremléket az egykori kompkikötő közelében. Az engedély nélkül létesített sírkertről kérdeztük meg olvasóink véleményét - írta meg a duol.hu.

Ahogy a portál írja, a Duna-part melletti területen sétálva nem csupán „tengernyi gyertyából és virágból” álló emlékhelyek láthatók, hanem olykor emlékkövek, névtáblák, kővel körberakott kis területek is megtalálhatók ott.

Az illegális sírkert a magyar állam tulajdonában és a Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság vagyonkezelésében lévő ingatlanon található. Szilágyi Attila igazgató a lap megkeresésére a következőkről mondta el:

Az érintett folyamszakasz vonatkozásában kiállított, a hamvak Dunában szórására vonatkozó vagyonkezelői hozzájárulások – az előírások részletes leírásával – csupán a hamvak elhelyezésére vonatkoznak, a kegyhelyek, emlékhelyek kialakítására nem terjednek ki. A nagyvízi meder előírásait is figyelembe véve ezek a hozzájárulások betartandó elírásként rögzítik, hogy a szertartást követően a vízparti területekről az esetlegesen ott elhelyezett, nem lebomló kellékeket el kell távolítani. Az emlékhely kialakítására nincs bérleti szerződés kötve az igazgatósággal, és nem végeznek az emlékhelyek vonatkozásában fenntartási tevékenységet sem.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

illegális temető

illegális temetkezés

dunaújváros

duna-part