Megszületett a jogerős ítélet: tragikus vadászbaleset miatt állt a bíróság elé a férfi

MTI   
  Megosztom
Megszületett a jogerős ítélet: tragikus vadászbaleset miatt állt a bíróság elé a férfi

Helybenhagyva az első fokon kiszabott felfüggesztett fogházbüntetést és pénzbírságot, előzetes mentesítésben részesítette a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Újfehértón 2020-ban történt halálos vadászbaleset vádlottját pénteki jogerős ítéletében a Nyíregyházi Törvényszék. A vadászat során a vádlott egy őzbakot próbált meg elejteni, de a mintegy hatezer méter hatótávolságú golyós lőfegyver kibiztosítását szabálytalanul, Újfehértó lakott területe felé tartott fegyvercsővel végezte el, és ennek során egy vétlen lövést adott le, a lövedék pedig eltalált, és halálosan megsebzett egy két kilométerre tartózkodó újfehértói lakost. 


 


 

Helybenhagyva az első fokon kiszabott felfüggesztett fogházbüntetést és pénzbírságot, előzetes mentesítésben részesítette a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Újfehértón 2020-ban történt halálos vadászbaleset vádlottját pénteki jogerős ítéletében a Nyíregyházi Törvényszék.

Resán Dalma, a törvényszék sajtószóvivője az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a férfit a Nyíregyházi Járásbíróság idén februárban foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétsége miatt egy év, két évre felfüggesztett fogházra, valamint hatszázezer forint pénzbüntetésre ítélte.

A másodfokú bíróság az elsőfokú ítéletet annyiban változtatta meg, hogy a vádlottat előzetesen mentesítette a büntetett előélethez fűződő hátrányok alól - ismertette a szóvivő.

Resán Dalma felidézte, az ítéleti tényállás szerint 2020. május 15-én a vádlottat egy vendégvadásztató vitte ki egy újfehértói vadászterületre, ahol átengedte neki a tulajdonában lévő vadászfegyvert. Ennek működését és használatát előző nap megmutatta neki, mivel a vádlott ilyen típusú vadászfegyvert szeretett volna magának vásárolni.

A vadászat során a vádlott egy őzbakot próbált meg elejteni, de a mintegy hatezer méter hatótávolságú golyós lőfegyver kibiztosítását szabálytalanul, Újfehértó lakott területe felé tartott fegyvercsővel végezte el, és ennek során egy vétlen lövést adott le.

A szabálytalanul végzett kibiztosítás során kilőtt, majd lelassult és stabilitását vesztett lövedék egy több mint két kilométerre lévő újfehértói ingatlan udvarán tartózkodó férfit találta el, aki később a kórházban meghalt - tette hozzá a szóvivő.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

újfehértó

vadászbaleset

ítélet

felmentés

nyíregyházi törvényszék