Nemes gesztus: több tízezer forintos élelmiszercsomag ütheti a markát a magyaroknak ezen a településen

HelloVidék   
  Megosztom
Nemes gesztus: több tízezer forintos élelmiszercsomag ütheti a markát a magyaroknak ezen a településen


30 ezer forint értékű karácsonyi csomagot kap minden család a Hajdú-Bihar megyei Pocsajon. A településen ez már szinte hagyomány minden karácsony előtt. Az 55 raklapnyi pakkok főleg tartós élelmiszerből állnak.



 

Főképp tartós élelmiszereket készítettek össze a pocsai önkormányzat dolgozói a rászorulóknak karácsony alkalmából. A karácsonyo csomagokban elsősorban liszt, olaj, tészta került a zacskókba, de nem aradt ki az édesség sem - számolt be róla az RTL Híradója.

A településen már több éves hagyomány, hogy karácsony közeledtével az önkormányzat 30 ezer forintnyi értékű karácsonyi ajándékkal lepi meg a lakosokat. A munka már hétfő óta zajlik a helyi tornateremben, összesen 950 pakkot készítettek össze, mintegy 55 raklapnyi élelmiszerből. A polgármester szerint az infláció miatt idén nehezebb volt kigazdálkodni a csomagok árát, de nem akarták lemondani a szokásos adventi akciót.

Ezzel sok családnak, egyedülálló nyugdíjasnak, illetve rászorulónak tudjuk a karácsonyt szebbé tenni

- mondta Szőlősi Roland polgármester.

A településen nagyjából 2500-an élnek, köztük sok a rászoruló. Az önkormányzat még a koronavírus járvány idején döntött az akcióról, de nem akartak különbséget tenni a családok között, inkább mindegyiknek adnak ajándékot. A meglepetéseket auótkkal szállítják ki még karácsony előtt.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

család

pocsaj

támogatás

csomag