Bezár a magyar vidék legendás étterme: nettó 450 ezer forintért sem találtak szakácsot

Pénzcentrum   
  Megosztom
Bezár a magyar vidék legendás étterme: nettó 450 ezer forintért sem találtak szakácsot

65 év után lehúzza a rolót Szeged legrégebbi étterme, a Gulyáscsárda. Az üzemeltető a szakácshiánnyal indokolta a lépést, 450 ezres fizetéssel sem tudta megtartani a munkaerőt.

Az elmúlt bő hat évtizedben a Gulyás csárda volt a legviharállóbb étterem Szegeden, nála több napon egyetlen étterem sem nyitott ki, csak a járvány ítélte átmeneti bezárásra. Volt – merthogy a napokban feladta a csárdagazda.

Egyetlen szóval meg tudom indokolni, hogy miért zártam be a Gulyáscsárdát: szakácshiány. Ha két szóban lehet, akkor globális szakácshiány

– mondta a szegedinap.hu-nak Holló János csárdagazda, aki 22 évig bérelte a Mars téri éttermet a szegedi önkormányzat cégétől. Mint kifejtette, náluk 15 napot dolgozott egy szakács és 15-öt pihent.

Nettó 450 ezer forintot tudtam fizetni, de ez nem volt elég ahhoz, hogy megtartsam a munkaerőt

– nyilatkozta a bezárás után 9 nappal. A Gulyáscsárda volt Szeged legrégebb óta folyamatosan működő étterme, 65 éven keresztül minden nap kinyitott, kivéve persze akkor, amikor járványügyi korlátozások voltak.

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

éttermek

szeged