Figyelem, ezt el ne felejtsd! Vasárnap hajnalban kezdődik a téli időszámítás

HelloVidék   
  Megosztom
Figyelem, ezt el ne felejtsd! Vasárnap hajnalban kezdődik a téli időszámítás

Vasárnap hajnali háromkor egy órával vissza, két órára kell állítani az órákat. Az Unió már döntött, eltörölte az óraátállítást, csak a kormányokon múlik a dolog. De mit mond a Magyar Alvás Szövetség az óraátállításról?

Világszerte erős a vita az óraátállítással kapcsolatban, az országok mintegy 60 százaléka már nem állítgat, és több mint hetven ország fontolgatja a teljes megszüntetését

– olvashatjuk a Magyar Alvás Szövetség oldalán.

Az Unió már döntött, eltörölte az óraátállítást, most már csak a kormányokon múlik, hogy téli lesz vagy nyári, idén vagy évek múlva. Az eredeti eltörlődátum épp 2022-re esett volna, de jött járvány, a háború, úgyhogy ez most nem prioritás.

A tudomány a téli időszámítást támogatja

A Magyar Alvás Szövetség főtitkára, G. Németh György korábban elmondta, hogy az óraátállításhoz az emberi szervezet nehezen alkalmazkodik, sőt a biológiai ritmust vizsgáló szakemberek egyenesen azon a véleményen vannak, hogy igazából sohasem képes alkalmazkodni. Kutatások szerint a tavaszi óraátállítást követő első éjszakán mintegy 40 perccel alszunk kevesebbet, mely idővel 19 percre csökken, de az elveszett idő teljesen nem tűnik el. Azt pedig igenis megérzi a szervezetünk, ha mesterséges módon megbontjuk az évmilliók során kialakult biológiai ritmusunk, alvás esetében a cirkadián ritmusunkat.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

óraátállítás

téli időszámítás

magyar alvás szövetség