Gyomorforgató aljasság: a sárlavina után ez történt az egyik recski károsulttal

HelloVidék   
  Megosztom
Gyomorforgató aljasság: a sárlavina után ez történt az egyik recski károsulttal

Megjelentek Recsken a hiénák: egyesek a lakhatatlanná vált, életveszélyes otthonomból ellopják, ami még ottmaradt. Az újabb sárlavina után kifosztották az egyik recski károsultat. Miközben a szerencsétlen lakók egy tornateremben laknak.

Nemrég a Hellovidék is hírt adott róla, hogy az újabb esőzés miatt ismét sártengerré változott Recsken a bánya alatti utca: vízesésszerűen ömlött megint a bánya hordaléka. A most pénteki vihar és a szombati eső a szomszédos bányából hordta a sarat az egyik utcába és az udvarokba. A lakók egy része a korábbi sárlavina után saját felelősségre visszaköltözött, de sokan most már nem akartak visszamenni a házukba.

A Blikknek most Kovács József nyilatkozott, aki a falu tornatermének öltözőjében lakik a családjával. Ottmaradt állatait ment etetni a lezárt utcába, amikor észrevette, nyitva van az ajtó, kifeszítették a zárat, kifosztották a lakását.

Gyomorforgató, hogy egyesek ezt a helyzetet is kihasználják, hogy a lakhatatlanná vált, életveszélyes otthonomból elviszik, amim még ottmaradt. Hétéves, kitűnő tanuló kisfiammal lettem hajléktalan, s más hibájából egy szociális bérlakást kell elfogadnom a saját házam helyett, amit a szüleim a két kezükkel építettek fel. Feljelentést tettem a rendőrségen a lopás miatt, de kétlem, hogy megtalálnák a tettest, aki még azt is megnehezítette a betöréssel, hogy kényszerből, máshol kezdjünk új életet. A rendőrök már semmit nem őriznek, elvitték a háztartási gépeimet, muszáj visszamennem, mert ha nem ülök rá a holmijaimra, azokat is elviszik.

- közölte a károsult.

A bányacég, az Andezit-Bau Kft. egyébként Nagy István, valamint a fideszes Kósa Lajos barátjaként elhíresült Fiák István tulajdona. A kft. a helyiek elmondása szerint 100 ezer forintos gyorssegélyt osztott ki családonként a június eleji káresemény után.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

recsk

tornaterem

bánya

katasztrófa

sárlavina