Kiderült végre, hol rendezik a Nemzeti Vágtát Magyarországon

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Kiderült végre, hol rendezik a Nemzeti Vágtát Magyarországon

Megjelent a Kárpát-medencei Lovas Program nyílt pályázati felhívása. Kiderült a Nemzeti Vágta döntőjének időpontja és helyszíne, amely idén változásokat is tartogat. A programok célja az egészséges életmód és a rendszeres sport ösztönzése mellett a hagyományőrzés.

Megjelent a Kárpát-medencei Lovas Program nyílt pályázati felhívása

A pályázatra a Magyarország határain kívül működő, lovakkal kapcsolatos tevékenységet folytató magyar szervezetek jelentkezhetnek működés, fejlesztés, eszközbeszerzés, valamint programok és rendezvények megvalósítására. Feltétel, hogy a létesítő okiratban felsorolt tevékenységek között legyen a lovas sport és lovas szabadidő, a lovas hagyományőrzés, a lovas turizmus, a lovas terápia vagy a lovas rendezvények szervezése. Tavaly elindították az Erdélyi Lovas Programot, amelynek keretében 75 erdélyi lovas szervezetnek nyújtottak támogatást.

Az Erdélyi Lovas Program mintájára, annak kiterjesztéseként jelentették be idén júliusban a Kárpát-medencei Lovas Program indulását. A pályázat keretösszege 400 millió forint, az igényelhető támogatás mértéke egymillió forinttól hét millió forintig terjed. A juttatás vissza nem térítendő támogatás. A pályázat benyújtásának kezdő napja 2023. szeptember 5-e, a kérelmeket október 3-án, közép-európai idő szerint 14 óráig várják.

Szeptember 30-án és október 1-jén rendezik meg a Nemzeti Vágta döntőjét Szilvásváradon

Az amatőr lovas eseménysorozatának végső küzdelmébe 60 felnőtt lovas és 32 fiatal versenyző jut be. Május elején a Partiumi Vágtát, a Nemzeti Vágta Bihari Előfutamát rendezték meg, míg utoljára, szeptember 23-án a Viharsarki Vágtán, a Nemzeti Vágta Sarkadi Előfutamán lehet buzdítani a versenyzőket. A döntőt pedig a Szilvásváradi Lipicai Lovasközpontban tartják. Az idei évben az előző évekhez képest változás, hogy Szilvásváradon négy páros fog egyszerre starthoz állni, valamint az elővágtákon és a döntőn magyarországi település csak magyar tenyésztésű lóval indulhat. "A sűrűbb fordulóknak köszönhetően technikásabb a pálya, a képzett lovaglás, taktikus versenyzés lehet eredményes, nem lesz elég a gyorsaság" - idézi a közlemény Szotyori Nagy Kristóf versenyigazgatót.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

nemzeti vágta

pályázat

hagyomány

lovaglás