Halálos verés a szombathelyi börtönben: döbbenet, mi miatt vesztek össze a rabok

HelloVidék   
  Megosztom
Halálos verés a szombathelyi börtönben: döbbenet, mi miatt vesztek össze a rabok

Halálra vertek egy rabot a szombathelyi börtönben. Úgy tudni, hogy a tévézés miatt veszett össze két rab, a vita azonban halálos bántalmazásig fajult. Az ügynek jelenleg egy vádlottja van, a meghalt férfi apja szerint azonban többen támadhattak a fiára. Az ügy most a bíróságon folytatódott - a tragikus ügy tárgyalásáról a Tények tudósított.


 


 

Szeretném őszinte részvétemet nyilvánítani, elmondani azt, hogy én igazából nem akartam verekedni. Igazából csak védekeztem, és nagyon sajnálom ezt az egészet, hogy így történt

– így kért bocsánatot az előkészítő ülésen a halálra vert rab édesapjától a vádlott - számolt be róla a Tények.

Az érintett édesapa azt mondta, ő maga tett feljelentést fia megverése miatt. Utoljára a kórházban látta a gyerekét. Ahogy a tényeknek mesélte:

A nyaktól lefele lebénult gyerek kikötve, kibilincselve keze-lába, nem engedték, hogy beszéljek vele. Abba a pillanatba, hogy elaltatták, már odamehettem hozzá.

A verekedőt a halált okozó testi sértéssel vádolják, amit azonban ő maga tagad, azt mondja, önvédelemből verekedett.

A vádlott a bíróságon elmondta, hogy a cellában 4-en voltak, mikor az egyik januári napon összekaptak tévézés közben. A halálra vert rab ugyanis egy másik csatornára váltott, ez nem tetszett a vádlottnak. Majd ezután történt a vád szerint a végzetes bántalmazás. A vádlott fojtófogással befogta a bal könyökhajlatába a sértett nyakát, majd jobb kezével több alkalommal megütötte a fejét. Ezután a földre zuhantak mindketten, közben a később meghalt rab beütötte a fejét a vaságyba.
Akkor egy harmadik társuk vetett véget a bántalmazásnak, ami után a megvert férfit kórházba kellett vinni.

A gyászoló apa máig nem hiszi, hogy a nagytermetű fiát egyedül verte halálra a vádlott. Szerinte többen támadtak rá. Az ügy a Tények beszámolója szerint a többi cellatárs meghallgatásával folytatódik.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

tények

szombathelyi börtön

fogvatartott

bántalmazás

gyilkosság