Embertelen összeget fizet a kisalföldi város a kertekbe lógó híd miatt

HelloVidék   
  Megosztom
Embertelen összeget fizet a kisalföldi város a kertekbe lógó híd miatt

Ez az a gyaloghíd, amelyet elvileg biciklis balesetek miatt építettek, de biciklivel nem lehet és nem is érdemes átmenni rajta - írja a HVG.

Két újabb károsult peren kívüli egyezségi ajánlatát fogadta el kedden a győri közgyűlés a telkekre belógó győrszentiváni gyalogos- és kerékpároshíd miatt. A Telex úgy tudja hogy az egyiküknek több mint 15,5 millió forintos, a másiknak pedig 1,7 milliós kártérítést fizet a város.

2019-ben adták át a Győrhöz tartozó Győrszentivánon a gyalogos-felüljárót, ami 320 millió forintból készült. A felüljáró arra hivatott, hogy az M19-es autóút két oldalát összekösse. A híd mellett élők azért indítottak pert, mert a szuperhíd jelentősen csökkentette a házaik értékét. Egyikük esetében a híd a kerítés fölé lóg, szinte benéz az ablakon, még a szobákba is belátni róla, ezért a szakértő szerint az ingatlan 22,6 millió forinttal ér kevesebbet most, mint korábban.

Azoknak a károsultaknak, akiknek most fizet a város, egy másik szakértő állapított meg összesen 17,37 millió forintos kártérítést a perben. Az érintettek pedig úgy döntöttek, hogy ha 15 napon belül megkapják a pénzt, akkor eltekintenek a késedelmi kamattól és a perköltségtől. Ezt az ajánlatot kedden fogadta el a győri közgyűlés.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

híd

győr

bicikli

kártérítés

hellovidek