Ilyet még nem láttál: nagyon ritka halat telepítettek a Balatonba + videó

HelloVidék   
  Megosztom
Ilyet még nem láttál: nagyon ritka halat telepítettek a Balatonba + videó

Egy tonna compóval lett gazdagabb pénteken a Balaton halállománya, számolt be róla a Balatoni Hallgazdálkodás. A hal Európában a lassú áramlású, iszapos medrű folyók, állóvizek és mocsarak lakója, Magyarország állóvizeiben is gyakori.

Az első haltelepítésre Balatonfűzfőn a helyi horgászegyesület kikötőjében volt, a második Csopakon az Apáca strandon, végül pedig az utolsó telepítésre Révfülöpön került sor a kikötőnél. A Balatoni Hallgazdálkodás a telepítésről egy TikTok videót is közzétett, amin az látszik, ahogy a halakat a Balatonba engedik.

A compó a sugarasúszójú halak osztályának pontyalakúak rendjébe, ezen belül a pontyfélék családjába tartozó faj. Alcsaládjának és nemének az egyetlen faja. 2016-ban elnyerte az "Év hala" címet.

Európában, Szibéria egy részén és Anatóliában lévő síkvidéki, lassú áramlású, iszapos medrű folyók, állóvizek és mocsarak lakója. Magyarország állóvizeiben is gyakori.

@balatoni_halgazdalkodas 1 tonna compóval lett gazdagabb ma a Balaton halállománya!✌️?? #haltelepites #balatonihorgaszat #fy #fyp #foryou #fishing #balatonfishing #horgászat #compo #tench #balatonihal ♬ Shootout - Izzamuzzic & Julien Marchal

A compó túlnyomórészt lassan folyó vizekben, valamint sűrű növényállományokkal benőtt, iszapos fenékű, sekély, melegebb vizű tavakban él. Óvatos, a fényt kerülő halfaj, napközben rendszerint a fenékre húzódik, és csak szürkületkor élénkül meg.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

életmód

compó

telepítés

balaton