Itt a vége: végleg bezár a népszerű vidéki horgásztó

HelloVidék   
  Megosztom
Itt a vége: végleg bezár a népszerű vidéki horgásztó

Végleg bezárja kapuit a gyáli Sós-tó Sporthorgásztó február 29-én – erről a vízterület közösségi oldalon tájékoztatták a horgászokat.

A szomorú hír bejelentésekor azt írták, aki szeretne még egy utolsót pecázni a Sós-tón, azt a hónap végéig szeretettel várják - írta a Pecaverzum.

A terület a körülöttünk lévő helyzet miatt visszaadásra kerül, és gyakorlatilag ezért kell bezárnunk a tavat. Nem sok szó van erre, mert – mint aki tudja – amióta ez Sós-tó, mindig is gyöngyszemként volt tartva a terület. Sajnos a körülöttünk lévő építkezéssel, rohamos tempójú iparosodással nem tudunk mit tenni semmit, így ezáltal úgymond a vállalkozás azonnali megszüntetésére kaptunk felszólítást

– közölte a videóban elérzékenyülő Sós Kálmán, aki szerint mintegy 15 tonnányi hal lehet a 4 hektáros tóban.

A horgászokat arra kérték, hogy ha fognak halat, ne engedjék vissza, hanem szóljanak az illetékes halőrnek, aki majd eldönti, hogy el tudják-e tárolni vagy visszakerül a vízbe.A videóban elhangzik az is, hogy azt tervezik: a halakat kimentik, és elszállítják máshová vagy értékesítik, de még nem tudják, „milyen módon”.

Arra kérünk mindenkit közös erővel, hogy próbáljunk tényleg minél több halat kimenteni a tóból, ez közös cél, közös feladat volna. Mindenkit teljes erőből arra kérünk, hogy gyertek, ameddig tudtok, és próbáljatok közös erővel azon lenni, hogy minél több hal biztonságban kikerüljön a tóból. Védjük meg ezeket a gyönyörű halakat!

– szóltak a horgászokhoz.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

életmód

horgásztó

bezárás

gyál