Kókuszkocka recept: így készül a legfinomabb kókuszkocka mézzel, kókuszkocka piskótából

HelloVidék   
  Megosztom
Kókuszkocka recept: így készül a legfinomabb kókuszkocka mézzel, kókuszkocka piskótából

A gyerekkori zsúrok és ünnepi ebédek egyik fő édessége a kókuszkocka. Ha van az asztalon egy kis kókuszkocka piskótából, akkor a menü már biztosan tökéletes. Itt a legomlósabb kókuszkocka recept.

Annak ellenére, hogy a kókuszkocka hazánktól nagyon messzi Ausztriából származik, a magyarok imádják. A kokuszkocka elhagyhatatlan elemként szerepel szülinapi bulik finom falatoznivalójaként, karácsonyi süteményestálon, hétvégi ebédek desszertjeként. Ausztráliában a kókuszkocka több mint száz éve helyi különlegességnek számít: Lamington néven ismerik és külön kókuszkocka „ünnepet” is tartanak július 21-én.

A legfinomabb kókuszkocka piskótából

A tojások kettéválasztása után a fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a cukorral habosra kevert tojássárgáját és ezt követően pedig a sütőport és a lisztet. Sütőpapírt rakunk a tepsibe és kisütjük a kókuszkocka tésztát. A máz hozzávalóit egy lábasba öntjük és összefőzzük. A kész kókuszkocka tésztát, ha kihűlt felkockázzuk és a darabokat a kókuszkocka öntetbe mártjuk, majd kókuszreszelékbe forgatjuk. Ezt követően tálalható az ízletes, puha kókuszkocka piskótából.

Mire lesz szükséged, ha a kókuszkocka piskótából készül?

A kókuszkocka piskótához:

  • 10 tojás
  • 10 evőkanál liszt
  • 9 evőkanál cukor
  • 1 csomag sütőpor

A kókuszkocka öntethez:

  • 25 dkg margarin
  • 25 kg cukor
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 1 dl tej
  • 30 dkg kókuszreszelék

Az igazi: kókuszkocka mézzel

A megunhatatlan kókuszkocka számos elkészítési módja közül a kókuszkocka mézzel számít az eredetinek és egyben a legnépszerűbbnek is. A kokuszkocka a méznek köszönhetően nem szárad ki, így már pár nappal a fogyasztás előtt kisüthető.

Kókuszkocka mézzel készítve

Egy robotgép segítségével a cukrot és a vajat krémesre keverjük, majd beleöntjük a tojást és a mézet. Hozzáadjuk a sütőport, majd keverés mellett, fokozatosan a lisztet végül pedig a tejet. Ha csomómentesre kevertük sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a kókuszkocka tésztát és fél órán át sütjük kb. 180 fokon. A kókuszkocka öntethez egy lábasba megolvasztjuk a vajat és hozzákeverjük a cukrot, a kakaót és a tejet. A fenti kókuszkocka piskótából recepthez hasonlóan a kihűlt tésztát felkockázzuk, a kókuszkocka mázba mártjuk és kókuszreszelékbe forgatjuk.

A kókuszkocka mézzel hozzávalói:

A mézes kókuszkocka tésztához:

  • 20 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • 2 evőkanál méz
  • 1 csomag sütőpor
  • 30 dkg liszt
  • 2 dl tej

A kókuszkocka mázhoz:

  • 20 dkg vaj
  • 6 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 1 dl te
  • 100 g kókuszreszelék

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

hellovidek

gasztro

gasztronómia

étel

sütemény

kókuszkocka

kókusz

desszert

recept

receptek

karácsony

süti