A tökéletes steak burgonya készítése - steak burgonya recept: steak burgonya serpenyőben, sütőben

HelloVidék   
  Megosztom
A tökéletes steak burgonya készítése - steak burgonya recept: steak burgonya serpenyőben, sütőben

Népszerű köret vagy vacsora mártogatóssal: a fűszeres steak burgonya serpenyőben igazán jó választás a hétköznapokra. Egy egyszerű steak burgonya recept megvalósítása otthon sem lehetetlen és az első igazi házi steak burgonya készítése után végleg elfelejthetjük a gyorsfagyasztott mirelit krumplit.

Jellemzően kedveljük a burgonya alapú köreteket: burgonya püré, hasábburgonya, vagy a fűszeres steak burgonya is gyakran kerül a tányérra. A steak burgonya kíváló köret, amely bármilyen fűszerezéssel elkészíthető és tökéletesen passzol húsok, grill ételek mellé. Kicsit ropogósabbra sütve nemcsak köretként, hanem önmagában egy teljes fogásként is megállja a helyét a steak burgonya.

Természetesen a steak burgonya fűszerezését mindenki a saját ízlésének megfelelően alakíthatja. Nincs kőbe vésett steak burgonya recept, de biztosan nem hibázhatunk egy kis fokhagymával, rozmaringgal vagy kakukkfűvel. Egy adag mártogatóssal tökéletes vacsora lehet a friss, ropogós steak burgonya, akár sütőben, akár serpenyőben készítjük el. Mutatjuk a roppanós steak burgonya receptet!

Az igazi fűszeres steak burgonya sütőben

Erre lesz szükséged a steak burgonya készítéséhez:

  • 1.2 kg újburgonya
  • olívaolaj
  • bors
  • bazsalikom

Így készül a a steak burgonya:

A megmosott burgonyát tegyük fel héjában főni enyhén sós vízben. Ha megfőtt öntsük le róla a vizet és szeljük fel cikkekre (pucolás nélkül), majd rendezzük el a sütőpapírral fedett tepsin. Ezt követően locsoljuk meg a burgonyák vágott felületét és fűszerezzünk ízlésünknek megfelelően. 200 fokra előmelegített sütőben süssük készre kb. 40 perc alatt és tálaljuk frissen, ropogósan a steak burgonyát.

Ízletes, fűszeres steak burgonya serpenyőben:

Ha serpenyőben sütjük ki a burgonyát, akkor főzés után érdemes pár órát hűlni hagyni. Egy nagy méretű, vastag falú serpenyőbe egy centiméter magasan olívaolajat öntünk, majd közepes, nagy lángon felforrósítjuk. Az olajban kb. 15 perc alatt aranybarnára sül a steak burgonya.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

steak burgonya

gasztro

gasztronómia

recept

receptek

krumpli

burgonya

sült krumpli