Így készül a legendás üdítő szelet: pofon egyszerű fanta szelet recept, mirinda szelet recept

HelloVidék   
  Megosztom
Így készül a legendás üdítő szelet: pofon egyszerű fanta szelet recept, mirinda szelet recept

Igazi nosztalgikus élmény a már-már retró hangulatú sütemény, azaz finom fanta szeletet, vagy épp mirinda szelet, ki, milyen néven ismeri. Persze készülhet a szelet bármely más szénsavas italból, nem véletlenül imseri sok család úgy, hogy üdítő szelet. A lényeg ugyanaz: az igazi, mennyei túrós üdítő szelet íze utánozhatatlan. Íme az eredeti fanta szelet recept.

Többünknek meghatározó emlék lehet a gyerekkori születésnapi zsúrok süteményei vagy a nyári frissítő édességek, illetve a farsangi mulatságok nyalánkságai közül a furcsa ruganyos, zselés borítású fanta szelet vagy fanta szelet torta íze. Van, aki mirinda szelet néven ismeri, ám akárhogy is említjük a különleges üdítő szeletet egy dolog ugyanaz: a puha kakós tésztára kerülő túrós töltelék, amelyre a mókás zselé kerül.

Az ízletes, puha, könnyű fanta szelet tészta könnyen elkészíthető és cseppet sem kényes, a túrós tölteléket pedig tejszínnel vagy mascarponéval is kombinálhatjuk, hogy még krémesebb legyen. Valójában a fanta szelet, mirinda szelet tetejére kerülő pudingos, zselés keverékbe bármilyen szénsavas üdítőt rakhatunk ízlésünknek megfelelően. Az sem ritka, amikor valaki kevésbé kedveli a narancsos ízt, ezért egy kólás bevonatot választ a mirinda szelet borításának.

Az üdítő szelet egy olyan sütemény, amely kiállíta az idő próbáját, hiszen még évekkel később is az otthoni, iskolai élmények legnépszerűbb édessége. A fanta szelet a farsang közeledtével is jó választás lehet, hiszen pillanatok alatt elkészíthető és a nosztalgikus ízt idéző üdítő szelettel biztosan hamar üres lesz a tálcánk. Lássuk, hogyan készül a legfinomabb fanta szelet vagy mirinda szelet egy eredeti üdítő szelet recepjét segítségül hívva.

A üdítő szelet, fanta szelet, mirinda szelet recept hozzávalói:

Piskóta:

8 db tojás

8 ek porcukor

2 ek kakaópor

7 ek liszt

Krém:

25 dkg vaj

25 dkg porcukor

50 dkg túró

1 csomag vaníliás cukor

1 db citrom reszelt héja

Zselé:

2 csomag vaníliás pudingpor

5 ek porcukor

6 dl Fanta vagy más szénsavas üdítő

A mirinda szelet, üdítő szelet, fanta szelet recept elkészítése:

A tojás sárgáját simára keverjük a porcukorral és a kakaóporral a piskótához, majd fokozatosan adagolva hozzákeverjük a lisztet. A fehérjét kemény habbá verjük és kis mozdulatokkal a tésztába forgatjuk. Egy közepes, kilisztezett tepsibe simítva 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük a masszánkat.

A krémhez a vajat a cukrot, majd a túrót alaposan összekeverjük, végül a tökéletes fanta szelet ízhez hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat. Ezt követően a krémet a kihült piskótára simítjuk és készülhet a zselénk.

A pudingport és a porcukrot összekeverjük a borításhoz, majd felöntjük az üdítővel és folyamatosan keverve készre főzzük. Miután langyosra hűtőttük a krém tetejére öntjük és kb másfél órán át hagyjuk dermedni a hűtőben a kész üdítő szeletet.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

gasztro

gasztronómia

étel

édesség

sütemény

recept

fanta szelet

mirinda szelet

üdítő szelet

desszert