Vajas galuska levesbetét: így készül a vajas galuska levesbe, pörkölthöz

HelloVidék   
  Megosztom
Vajas galuska levesbetét: így készül a vajas galuska levesbe, pörkölthöz

Így készül a vajas galuska recept egyszerűen: vajas galuska levesbetét és vajas galuska pörkölthöz, köretnek. A vajas galuska levesbe téve is igazán finom tésztaféle.

A vajas galuska egy olyan köret, amit többféle úton-módon is felhasználhatunk: a vajas galuska levesbe téve bármilyen, nem házi készítésű tésztát helyettesíthet, emellett a vajas galuska pörkölthöz, zsíros húsokhoz is nagyon finom, könnyed kísérő. A vajas galuska recept elkészítése mellett még egy fogós érv szól: mindössze néhány, otthon is bármikor megtalálható alapanyagból készül, ráadásul nagyon olcsó is. Cikkünkben leírjuk, hogyan készül a mennyei, laktató vajas galuska és pontosan mennyi vajat rakjunk a tésztához, hogy tökéletes legyen!

A vajas galuska levesbetét hozzávalói

  • 3 ek búza finomliszt
  • 1 db tojás
  • 1,5 ek vaj
  • 1 csipet só

A vajas galuska recept elkészítése

  1. A lágy, szobahőmérsékletű vajjal keverjük össze a tojást, ízesítsük egy csipet sóval.
  2. Keverjünk a tojásos vajhoz annyi lisztet (kb. 3 ek), hogy megkapjuk a jól ismert, tipikus galuska-állagot.
  3. Kávéskanállal szaggassunk a tésztából kisebb galuskákat, amelyeket kanalazzunk egyből a kész levesbe, abban pillanatok alatt megfő. Ha nem szeretnénk vele bajlódni, nokedliszaggatóval is készíthetjük.

Vajas galuska pörkölthöz, húshoz, köretnek

Ha a vajas galuska pörkölthöz készül köretnek, nem pedig levesbetétként szeretnénk felhasználni, akkor sem kell aggódnunk. A vajas galuska recept elkészítése ez esetben is a fent leírtak helyett zajlik, ám leves helyett sima sós vízben főzzük ki, egy evőkanál olaj társaságában. Négyszerezzük meg a mennyiséget, hogy mindenkinek jusson!

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

vajas galuska

galuska

recept

receptek

gasztro

levesbetét

levesbetét recept

leves