Vidéki étteremben folytatja a budapesti sztárséf: májusi nyitásra készülnek

HelloVidék   
  Megosztom
Vidéki étteremben folytatja a budapesti sztárséf: májusi nyitásra készülnek

Fontos, hogy szerintem vidéken le tudom szedni a fine dining fogalma körül lebegő sznobériát, a feszengést, mindezt úgy, hogy ugyanolyan színvonalat tudok nyújtani, mint a fővárosban - nyilatkozta Palágyi Eszter.

Palágyi Eszterrel, a Costes étterem és a Matild Palace korábbi, Michelin-csillagos séfjével készített interjút a Dining Guide. A séf elárulta: a Balaton északi partjának nyugati részén, a Szigliget Várudvarban egy több egységből álló központot alakítanak ki, egy erős kulturális résszel, szabadtéri koncertekkel, színházi előadásokkal, filmvetítésekkel, tartozik hozzá majd ételudvar, és a Szigliget Várudvar Étterem – Palágyi Eszter, amely egy kúriaépületben és a teraszán kap helyet. "Most elsősorban a szezonra fókuszálunk, hangulatos kerti környezettel, fedett és nyitott terasszal, kétszer 100-150 fős éttermi kapacitással. Heti hét napon át tartunk majd nyitva, reggeli-, ebéd- és vacsoralehetőségekkel", részletezte.

Fontos, hogy szerintem vidéken le tudom szedni a fine dining fogalma körül lebegő sznobériát, a feszengést. Mindezt úgy, hogy ugyanolyan színvonalat tudok nyújtani, mint a fővárosban. Ez a saját mozgásterem lesz… jobban mondva a vendégeké és az enyém. Egymásra tudunk figyelni majd, és ennél nincs fontosabb

- mondta Palágyi Eszter, aki ezt is elárulta, hogy ha megtehetik, már májusban kinyitnak, egyelőre csak a szezonra, de a 2022-es terv már a négyévszakos nyitvatartás.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

dining guide

palágyi eszter

séf

étterem

gasztronómia

csúcsgasztronómia