Vidéken nyitotta meg új, Pop-Up éttermét a budai Gléda: mutatjuk, hol próbálhatod ki

HelloVidék   
  Megosztom
Vidéken nyitotta meg új, Pop-Up éttermét a budai Gléda: mutatjuk, hol próbálhatod ki

A megszokott házias és egyben progresszív ízei most már a Balatonnál is elérhetőek. A budai Gléda Vendéglő a Szigligeti vár lábánál nyitott Pop-Up éttermet. A vendéglőnek otthont adó felújított csárdaépület és a hozzá tartozó 100 fős terasz asztalainál a nyárra hangolt Gléda klasszikusokat kóstolhatják meg a vendégek, de kifejezetten a Balatonra készült fogások is helyet kaptak a menüben.

A nyár beköszöntével a Gléda csapata emelte a tétet, a Gléda Vendéglő Buda mellett már a Balatonon is várja vendégeit. A balatoni Pop-Up étterem a Szigligeti vár lábánál nyári ízektől szétrobbanó menüjével, árnyékos, hangulatos teraszával kínál felejthetetlen kikapcsolódást.

„A nyáron Budapest mindig kicsit kiürül és az igazán nyüzsgő élet a Balaton partjára költözik. Nem szerettük volna a vendégeinket Gléda – élmény nélkül hagyni, így szeptember végéig a budai éttermünk mellett Szigligeten, a vár lábánál is megtalálhatóak vagyunk. Egy felújított csárdaépület ad otthont a Glédának, amihez egy hatalmas, 100 fő leültetésére alkalmas, árnyékos terasz tartozik. A közönségkedvenc klasszikusainkat a nyárra hangoltuk, de vannak kifejezetten csak a Balatonnál kóstolható fogásaink is, mint például a bőrén sült pisztráng citrusos rizottóval” – árulta el Deli János, a Gléda tulajdonosa.

„A csopaki Márga bisztró vezetésekor sok tapasztalatot szereztem a balatoni vendéglátásról. A Balatonnak van egy semmihez sem fogható, különleges vibrálása, amit nagyon szeretek. Biztos vagyok benne, hogy ez a nyár egy igazán intenzív

időszak lesz a Gléda életében, de szeretem, szeretjük a kihívásokat. Remélem, hogy nem csak Budán, hanem Szigligeten is sokan ellátogatnak hozzánk. Mindkét Gléda Vendéglőben az a célunk, hogy aki bejön hozzánk, jól érezze magát, kikapcsolódjon, szórakozzon miközben finomakat eszik-iszik a családtagjaival, barátaival vagy épp üzleti partnereivel” – tette hozzá a vendéglős.

Az itallapon a legfinomabb borok mellett a Gléda saját márkás pezsgője is helyet kapott, de aki a nyári melegben egy hűsítő koktélra vágyik, az is megtalálja számítását.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

étterem

étterem nyitás

balaton

szigliget