Különleges gasztrobulival dobják fel a vidéket: ingyen kóstolhatjuk a kóser konyha remekeit

MTI   
  Megosztom
Különleges gasztrobulival dobják fel a vidéket: ingyen kóstolhatjuk a kóser konyha remekeit

Egy hét múlva rendezik meg az I. Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Zsidó Gasztronómiai Fesztivált Nyíregyházán - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.


 


 

Azt írták, a rendezvény célja, hogy közelebb hozza a zsidó kultúrát a többségi társadalom tagjaihoz, továbbörökítse a hagyományokat és "segítsen megérteni és megélni a zsidóságot".

A fesztiválra ellátogatók megismerhetik a magyarországi zsidósággal kapcsolatos értékeket, szokásokat és hagyományokat, amelyek így "a jövő generációjához" is eljuthatnak - olvasható a közleményben.

Az ingyenes rendezvény megnyitója után Nógrádi Gergely Brunar - Mortinfern alkonya című könyvének bemutatóján vehetnek részt a látogatók, majd egy Kalandozások a zsidó gasztronómiában című ingyenes kóstolón ismerhetik meg a kóser konyha kulináris világát.

Délután egy kulturális, zenei kavalkád veszi kezdetét, fél kettőtől pedig egy interaktív tárlatvezetésre invitálnak a szervezők A zsinagóga múltja és története címmel.

Később a Zs-faktor elnevezésű programon, a Debreceni Zsidó Hitközség kórusának produkcióján és Verő Tamás főrabbi Kérdezd a rabbit! című előadásán vehetnek részt a látogatók. A rendezvény legifjabb részvevőit kézműves alkotóhellyel várják a szervezők.

A Nyíregyházi Zsidó Hitközség a nyíregyházi zsinagógában várja mindazokat, akik ellátogatnak a gasztronómiai fesztiválra, melyet a Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány (Mazsök) és a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) támogatásával rendeznek meg.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

zsidóság

gasztronómia

fesztivál

héber

kóser