Megújul az ország egyik legfontosabb tava: erre megy el 23 milliárd forint

HelloVidék   
  Megosztom
Megújul az ország egyik legfontosabb tava: erre megy el 23 milliárd forint

Döntött a kormány: bő 23 milliárd forintot fordítanak arra, hogy fejlesszék a Fertő tó turisztikai vonzerejét – szúrta ki a HelloVidék a Magyar Közlöny legfrissebb számában.

Mint ahogyan az a Magyar Közlöny 2019. február 28-ai számából kiderül, a kormány döntött a Sopron-Fertő kiemelt turisztikai fejlesztési térség meghatározásáról és a térségben megvalósítandó egyes fejlesztések megvalósításához szükséges források biztosításáról szóló 1862/2016. (XII. 27.) Korm. határozat módosításáról. A módosítás alapján a Fertő tó turisztikai attraktivitásának fejlesztését tűzték ki célul, mely a Fertő tavi vízitelep fejlesztével csúcsosodik ki.

A fenti táblázatból kiderül, hogy a Fertő tóhoz csoportosított 23,26 milliárd forint a turisztikailag frekventált térségek integrált termék- és szolgáltatásfejlesztését, ezen belül a Fertő tó alapinfrastruktúrájának fejlesztését, vízminőségének javítását, valamint a vendégfogadás és szállásadás infrastruktúrájának megteremtését hivatott szolgálni.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

fertő tó

támogatás

turizmus

fejlesztés

kormány

magyar közlöny