Megújul az ország egyik legfontosabb tava: erre megy el 23 milliárd forint

HelloVidék   
  Megosztom
Megújul az ország egyik legfontosabb tava: erre megy el 23 milliárd forint

Döntött a kormány: bő 23 milliárd forintot fordítanak arra, hogy fejlesszék a Fertő tó turisztikai vonzerejét – szúrta ki a HelloVidék a Magyar Közlöny legfrissebb számában.

Mint ahogyan az a Magyar Közlöny 2019. február 28-ai számából kiderül, a kormány döntött a Sopron-Fertő kiemelt turisztikai fejlesztési térség meghatározásáról és a térségben megvalósítandó egyes fejlesztések megvalósításához szükséges források biztosításáról szóló 1862/2016. (XII. 27.) Korm. határozat módosításáról. A módosítás alapján a Fertő tó turisztikai attraktivitásának fejlesztését tűzték ki célul, mely a Fertő tavi vízitelep fejlesztével csúcsosodik ki.

A fenti táblázatból kiderül, hogy a Fertő tóhoz csoportosított 23,26 milliárd forint a turisztikailag frekventált térségek integrált termék- és szolgáltatásfejlesztését, ezen belül a Fertő tó alapinfrastruktúrájának fejlesztését, vízminőségének javítását, valamint a vendégfogadás és szállásadás infrastruktúrájának megteremtését hivatott szolgálni.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

fertő tó

támogatás

turizmus

fejlesztés

kormány

magyar közlöny