Nem volt elég az eső: öntözéssel próbálják megmenteni a termést

MTI   
  Megosztom
Nem volt elég az eső: öntözéssel próbálják megmenteni a termést

A zöldségtermelők nagyon várták a péntekre beharangozott és meg is érkezett esőt, pedig az eddigi aszály egyelőre nem okoz különösebb gondot - ismerteti a hétfői Világgazdaság.

Ledó Ferenc, a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke a gazdasági napilapnak elmondta, hogy április első feléig gyökérzöldségek (csaknem 5 ezer hektár), hagymafélék (2 ezer hektár) és zöldborsó (mintegy 20 ezer hektár) került a földbe. A korai vetésű növények mintegy 80 százalékát öntözik és az aszályt jobban átvészelték, mint az őszi vetésű szántóföldi növények.

A szabadföldi zöldségek - amelyek közül különösen jelentős a csemegekukorica és a dinnyefélék - vetése, palántázása április közepén kezdődik, nekik kifejezetten jól jött a hét végi eső, de a vetés utáni egy-másfél hétben is szükségük lesz csapadékra, hogy kikeljenek. A termelők sikeressége tehát nagyban múlik a következő egy hónap időjárási viszonyain is - mondta Ledó Ferenc.

Fotó: MTI/Sóki Tamás

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

mezőgazdaság

agrár

eső

csapadék

időjárás