Egyre több magyar milliárdos ide menekíti a pénzét: miért éri meg?

Pénzcentrum   
  Megosztom
Egyre több magyar milliárdos ide menekíti a pénzét: miért éri meg?

A Pénzcentrum iparági forrásai szerint egyre többen tekintenek a műkincsvásárlásra befektetésként, amit az is jól mutat, hogy a járvány sem vetette vissza a vásárlásokat. Vajon mi a sláger most a műtárgypiacon, és valóban az online térbe terelődik át az ágazat?

A Pénzcentrum iparági forrásai szerint egyre többen tekintenek a műkincsvásárlásra befektetésként. Az iparág pörög; a koronavírus-járvány miatti lezárások nem igazán hoztak recessziót az ágazatban. A kereskedőknek, aukciós házaknak, galériáknak persze új utakat kellett keresniük az elhúzódó válság miatt. Az utóbbi időben a több, eddig bevett gyakorlat kérdőjeleződött meg, és egyre hangsúlyosabbá vált az online jelenlét. Bár a szakemberek azt állítják, az online akciók nem váltják fel teljes mértékben az aukciókat, azonban mégis elindult egy nagyon komoly átrendeződés, és már-már párhuzamosság figyelhető meg a kettő között.

Ha az iparág egészét nézzük akkor az első hullám alatt volt egy erős megtorpanás. Akik elsősorban az élő árveréseket preferálták, náluk volt ez érezhető. Árverések, kiállítások maradtak el. Nálunk, akik csak online árverést tartunk, nem volt érezhető megtorpanás, sőt. A tavalyi évben kb. 30%-al növekedett a forgalmunk

- árulta el a Pénzcentrum megkeresésére Csonka Krisztián. A Darabanth Aukciósház vezetője hozzátette, évente 26 árverésük van, melyeket egytől egyik az online térben bonyolítják le.

Mi foglalkozunk legrégebben online aukciókkal Magyarországon; 2004 óta két hetente tartunk árverést

- tette hozzá.

Évente nagyjából 500 000 tétel szerepel az árveréseinken. A forgalom a tavalyi évben 1,2 milliárd forint volt. Mind az eladási, mind a vásárlási kedv nőtt. Bizonyára voltak olyanok is, akik anyagiak miatt adták el a tárgyaikat, de az elején inkább az motiválta az eladásokat, hogy otthon maradtak az emberek és volt idejük átnézni a gyűjteményeiket, és kiszortírozni a nem oda valókat, vagy csak átnézték a fiókokat és találtak dolgokat. Az otthonlét az online böngészést, mint időtöltést is felértékelte és ez ösztönzőleg hatott a vásárlásokra főleg olyanoknál, akiknek a jövedelme nem csökkent.

- fogalmazott Csonka Krisztián, és azt is hozzátette, hogy az átmeneti megtorpanás után sokan észbe kaptak és elkezdtek online megoldásokat aukciós rendszereket fejleszteni.

A cikk folytatása a Pénzcentrumon olvasható.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

műkincs

gazdaság

befektetés