Digitális eszközökre pályázhatnak a hátrányos helyzetű települések iskolái: mutatjuk, meddig

MTI   
  Megosztom
Digitális eszközökre pályázhatnak a hátrányos helyzetű települések iskolái: mutatjuk, meddig

Még egy hétig, január 10-ig pályázhatnak digitális oktatási eszközökre és képzésre a hátrányos helyzetű térségekben működő oktatási intézmények a Magyar Református Szeretetszolgálat és a Telenor Digitális ugródeszka pályázatán - közölte a távközlési vállalat.

A 2. alkalommal kiírt tenderen a jelentkező iskolák egyenként maximum - összesen - 2 millió forint értékű, oktatást támogató digitális eszközre nyújthatnak be igényt. A 10 millió forint keretösszeg mellett a tanintézmények pedagógusai ingyenes, akár online elvégezhető, 30 órás akkreditált HiperSuli Digitális Módszertani Képzésben is részesülnek.

Azt írták, a járványhelyzet továbbra is bizonytalanságban tartja az oktatás résztvevőit, és országszerte találhatók még olyan települések, ahol nagy segítséget jelenthet az iskoláknak a távoktatáshoz szükséges eszközpark kibővítése.

Minden jelentkező iskola 2 millió forint értékű digitális eszközre - tabletre és laptopra - adhat be igényt. A kiválasztott minimum három, maximum öt nyertes intézmény tanárai az eszközök mellett a Telenor digitális oktatási programja, a HiperSuli által biztosított digitális módszertani képzésben is részesülnek, ahol elsajátíthatják az eszközök használatához, illetve az azokon oktatási célokat szolgáló programok használatához szükséges ismereteket. A pályázat részletei a HiperSuli és a jobbadni.hu weboldalán találhatók.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hátrányos helyzet

hátrányos helyzetű települések

iskolák

digitális eszközök