Közel 3,5 milliárdos gigaberuházás: ez épül Magyarország legnagyobb búcsújáróhelyén

HelloVidék   
  Megosztom
Közel 3,5 milliárdos gigaberuházás: ez épül Magyarország legnagyobb búcsújáróhelyén

A Magyar Turisztikai Ügynökségtől kapott 3.409.255.798 Ft összegű vissza nem térítendő támogatásból többek között családi apartmanok, kemping, játszótér, sportpálya, napelempark, parkolók és utak, illetve a Kálvária-kápolna felújítását valósul meg a Szentkúton.

Még a búcsúszezon kezdete előtt elkezdődik a fejlesztés a katolikus nemzeti kegyhelyen, ugyanis lezárult a közbeszerzési pályázat és megállapodtak a kivitelező céggel, amely 2023 év végéig a vállalta, hogy felépíti a pályázatban szereplő létesítményeket, többek között a családi apartmanokat, a napelemparkot és a játszóteret - írták a sajtóközleményben.

2023 év végéig a katolikus nemzeti kegyhely egy családbarát vállásturisztikai helyszínné válik. A Magyar Turisztikai Ügynökségtől kapott 3.409.255.798 Ft összegű vissza nem térítendő támogatásból többek között családi apartmanok, kemping, játszótér, sportpálya, napelempark, parkolók és utak, illetve a Kálvária-kápolna felújítását valósul meg.

Orosz Lóránt kegyhelyigazgató elmondta, nagyon örül, hogy végre szerződést kötöttek a kivitelező céggel és elkezdődhet a munka. Arra pedig különösen ügyelnek majd, hogy a kegyhely működését semmiben ne befolyásolja az építkezés. A zarándokokat továbbra is várják a szentmiséken, a búcsúkon, az étteremben és a hotel kategóriájú szálláshelyeken.

Magyarország legnagyobb római katolikus búcsújáróhelye, Mátraverebély-Szentkút egyébként évente 200 ezer zarándokot fogad.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

zarándokhely

mátraverbély-szentkút

beruházás