Folytatódik a figyelmeztető sztrájk: már egyházi iskolák is csatlakoznak a mozgalomhoz

HelloVidék   
  Megosztom
Folytatódik a figyelmeztető sztrájk: már egyházi iskolák is csatlakoznak a mozgalomhoz

Gyakran érte vád az egyházi fenntartású iskolákat, hogy nem akarnak véleményt formálni az oktatást érintő kérdésekben. Viszont szinte említés sem esett arról, hogy a január 31-én tartott figyelmeztető sztrájkhoz is számos ilyen intézmény tanára csatlakozott.

Ahogy a librarius.hu írja, az egyházi iskolák mindezt annak dacára tették, hogy sok fenntartó a belső levelezésben kifejezetten megtiltotta ezt. Így tehá ezért is különösen fontos, hogy hamarosan, március 1-jén (kedden) reggel 8 és 14 óra között az egyházi iskolák közös polgári engedetlenségi mozgalmat terveznek.

Az eddigi adatok szerint az összehangolt megmozduláshoz református, ferences, piarista és más katolikus intézmények csatlakoztak, amelyek között van fővárosi és vidéki is. Ahogy a portál írja, a hírt egy, neve elhallgatását kérő, egyházi iskolai dolgozó közölte.

A felhívásban a következő olvasható:

Fontosnak tartjuk hangsúlyozni, hogy az akció sem a fenntartó, sem a vezetőség, sem kollégáink, sem diákjaink ellen nem szól, pártpolitikát nem szolgál. Ezzel a mozgalommal keresztényi lelkiismeretünk szavát követjük. Célunk a korszerűbb és diákközpontúbb közoktatás megvalósulása. A polgári engedetlenség fogalmával tisztában vagyunk, következményeit vállaljuk és mivel szakmai egységet szeretnénk mutatni, minél több egyházi iskola csatlakozását szorgalmazzuk

A mozgalomhoz az egyhazi.polgari.engedetlenseg@gmail.com címen lehet csatlakozni hétfőn délig. A kezdeményezéshez lehet aktív résztvevőként és támogatóként is csatlakozni.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

egyházi iskola

sztrájk

figyelmeztető sztrájk

iskolák

tüntetés

egyházi intézmények