Brutális drágulás jön: elszállnak az élelmiszerárak, őrület, ami ránk vár

HelloVidék   
  Megosztom
Brutális drágulás jön: elszállnak az élelmiszerárak, őrület, ami ránk vár

28 százalékkal többet kérnek a kenyérért, mint egy éve, derül ki a KSH adataiból. Heteken belül pedig kiugró, 20 százalékos áremelkedés várható az RTL Híradó szerint a hústermékeknél is. A margarin már most 7,5 százalékkal drágább, mint egy hónapja, de az ársapka leemelése után az étolaj ára is várhatóan legalább 30 százalékkal ugrik meg a szakértő szerint.

Kiugró, 20 százalék fölötti húsáremelés jöhet heteken belül az RTL Híradó által kérdezett szakértő szerint. Csak az árstopos termékek ára maradhat változatlan. Az ENSZ élelmezésügyi szervezete két napja jelentette, hogy történelmi csúcsra drágultak az élelmiszerek a világpiacon az orosz-ukrán háború következtében.

A növényi olajok több mint 20 százalékkal drágultak a világpiacon, és ahogy véget ér az árstop, legalább 30 százalékos áremelkedéssel számolhatunk itthon is,

- mondta el Raskó György agrárközgazdász.

Az élő sertés ára felvásárlási ára pár hét alatt 60 százalékkal nőtt, ahogy arról mi is írtunk egy hete, így további, legalább 20 százalékos húsár-emelkedésre számíthatunk a közeljövőben.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

áremelkedés

orosz-ukrán háború

árstop

élelmiszerárak