Rettegnek most a magyarok: érkezik a rezsiszámla, erre számítanak a legtöbben

hvg.hu   
  Megosztom
Rettegnek most a magyarok: érkezik a rezsiszámla, erre számítanak a legtöbben

Keddtől érkeznek az új rezsiszámlák a lakossági ügyfelek és a nem társasházban élő nagycsaládosok számára. Miközben a kormány azt kommunikálta, hogy mindössze a családok egynegyedét érintheti a rezsicsökkentés csökkentése, egy felmérés szerint a magyarok másra számítanak.

A háztartások kétharmada véli úgy, hogy szeptembertől meg fogja érezni a rezsicsökkentés csökkentését. A lakosság becslései szerint átlagosan 27 ezer forinttal kerülhetnek többe a rezsiszámlák, írja a hvg.hu a GKI és a Masterplast augusztusi közvélemény-kutatása alapján.

A kutatás szerint a változások legnagyobb arányban a családi házakban és a 100 négyzetméternél nagyobb ingatlanban élőket aggasztják, de a kisvárosok és a községek lakóinak is több mint háromnegyede aggódik a rezsiköltség szeptembertől várható növekedése miatt. A legkevésbé, nagyjából fele-fele arányban aggódóak a panellakásban élők, nyilván azért, mert a távfűtést nem érinti a rezsiemelés.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

rezsiszámla

rezsinövekedés

lakosság

rezsicsökkentés eltörlése