Ezt keresik most a legtöbb magyar? Hatszorosára nőtt a hőszivattyúk iránti érdeklődés

MTI   
  Megosztom
Ezt keresik most a legtöbb magyar? Hatszorosára nőtt a hőszivattyúk iránti érdeklődés

Hatszorosára nőtt 2022 júliusában a hőszivattyúk iránti lakossági megkeresések száma a Daikin budapesti márkaboltjában és partnerhálózatában az előző év hasonló időszakához képest - mondta Zuggó Balázs, a fűtési, hűtési, szellőztetési, légtisztítási és hűtőtechnológia területén működő Daikin Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

Hangsúlyozta, a hőszivattyú megoldás hozzájárul az épületek karbonsemlegességéhez, a megújuló energián alapuló technológia segíti az energiatakarékos fűtést, melegvíz-előállítást. Az ügyvezető a szakmai szövetség adatait ismertetve elmondta, hogy Európában 2021-ben 2 millió darab hőszivattyút adtak el, 34 százalékkal többet, mint az előző évben. A magyar piacon pedig tavaly megközelítően 7000 levegő-víz hőszivattyút értékesítettek, ami 40 százalékos növekedés volt az előző évhez képest.

Az ügyvezető szerint hőszivattyús rendszerek telepítése akár három-négy éven belül is megtérülhet, de felhívta a figyelmet arra, hogy nem minden esetben ideális megoldás a fűtési rendszer komplett átalakítása, érdemes szakemberhez fordulni a legoptimálisabb megoldásért.

Zuggó Balázs elmondta, a cégük 31 éve van jelen Magyarországon, fő tevékenységük az értékesítés és az ehhez kapcsolódó szervizszolgáltatás. Éves árbevételük a 2021. április 1. és 2022. március 31. közötti tavalyi üzleti évben 18,2 milliárd forint volt, ami több mint 20 százalékos bővülés az előző üzleti évhez képest. Ez időszak alatt az adózás előtti eredményük 477,6 millió forint volt a bázis időszaki 303,9 millió forint után. Munkatársaik létszáma a márciussal zárult üzleti év végén 70 volt, azóta 90 főre emelkedett.

Pécsi István, a cég lakossági üzletágának vezetője példákon keresztül mutatta be, hogy a hőszivattyúk alkalmazásával ingatlanonként milyen előnyöket lehet elérni. Egyebek közt rámutatott arra, hogy évi 2200 köbméter földgázfogyasztás esetén a gázfűtés évi 530 ezer forintos költségét mintegy 75 ezer forintra lehetne csökkenteni levegő-levegő hőszivattyú megoldással. A beruházás 1,7 millió forintos költsége 4 év alatt térülne meg, és ez tartalmazná a hőszivattyú rendszerekre kérhető H-tarifa kiépítésének és hálózatfejlesztésének költségét is.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hőszivattyú

hőszivattyús rendszerek