Durván indul a szeptember: folytatódnak a tanársztrájkok, nincs megegyezés a kormánnyal

HelloVidék   
  Megosztom
Durván indul a szeptember: folytatódnak a tanársztrájkok, nincs megegyezés a kormánnyal

Nem tudtak megállapodni a pedagógus-szakszervezetek a kormánnyal a sokadik tárgyaláson sem, így folytatódik a sztrájk az iskolákban szeptembertől – ez lett az eredménye annak az egyeztetésnek kedden, amin az érdekvédelmi szervezetek és Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár vett részt, hogy a tanévkezdés előtt utoljára tárgyaljanak a követeléseikről.

Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) országos választmányi tagja szerint Maruzsa Zoltán azt mondta: bízik abban, hogy meg tudnak állapodni a szakszervezetekkel, de egyelőre nincs fejlemény. Nagy Erzsébet a Telexnek azt írta:

a probléma az, hogy a kormányzatban szándék sincs a béremelésre. Emiatt már több iskolában szeptember 1-től kezdődik a sztrájk, de lesz, aki most is a polgári engedetlenséget választja.

A Tanítanék Mozgalom korábban azt ígérte: ha szeptember 2-ig nem kapnak érdemi ajánlatot a kormánytól, a tanév második hetétől újra polgári engedetlenségi akciók lehetnek az iskolákban. A mozgalom és az érdekvédelmi szervezetek is a tanárok sztrájkjogának visszaállítását, a fizetések megemelését és a munkaterhek csökkentését követelik.

Néhány tantestület már nyár elején bejelentette, hogy szeptembertől folytatják a polgári engedetlenséget. Eddig a Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium felhívásához a budapesti VI. kerületi Kölcsey Ferenc Gimnázium 24 tanára csatlakozott. A diákok, támogatva tanáraikat, péntekre tanévnyitó tüntetést szerveznek a budapesti Bazilika elé.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

tanárok

pedagógusok

sztrájk

pdsz

pedagógus-szakszervezetek