Hónapok óta várják a nagycsaládosok a gázszámlát: eddig kell majd befizetni

HelloVidék   
  Megosztom
Hónapok óta várják a nagycsaládosok a gázszámlát: eddig kell majd befizetni

Hónapok óta várakoznak a kedvezményezett nagycsaládosok az energiaszámlára, az MVM Next október végére ígéri, hogy megérkeznek. Nem egyértelmű, hogy az informatikai megoldás késik, vagy nem is volt egyértelmű a számlaszámítás matematikája,


 


 

Olyan problémával keresem meg Önöket, amely valójában 26 ezer családot érint

- írta a Telexnek egy olvasó. Az MVM Next 2022 júliusa óta nem küldött neki semmilyen gázszámlát.

Kérdéses volt, hogy a nagycsaládosok az átlagfogyasztáson túl milyen további kedvezményekre jogosultak. Ennek az volt a lényege, hogy a nagycsaládosoknak a kormányhivatalokban kell igényelniük a rezsicsökkentés által számukra biztosított további gázárkedvezményt, ugyanis az nem jár automatikusan.

Az említett ügyfél attól tartott, hogy amennyiben a nagycsaládosok egyszerre fognak kapni több százezres számlákat, az nehézséget okozhat a családok büdzséjében.

Az MVM Next a Telex megkereséssére elismerte, hogy továbbra is fennakadás van, mint korábbi (október 11-i) közleményükre utaltak: „Az MVM Next folyamatosan fejleszti számlázási rendszereit annak érdekében, hogy ügyfelei kiszolgálása zavartalan legyen. Októberben (vagyis fogalmazzunk úgy, hogy október végén – a szerk.) megkezdődik a számlák kiküldése a társasházaknak, valamint a nagycsaládos ügyfelek számára és a többletkedvezmény érvényesítése a többgenerációs családi házban élő fogyasztói közösségek számláiban.”

Akiknek az elmúlt időszakban az MVM Next még nem állított ki számlát, a hamarosan érkező elektronikus számlaértesítőjükben vagy a számlaborítékban valóban egyszerre több számlát fognak kapni, amelyek fizetési határideje meg fog egyezni. Figyelembe véve, hogy ezek egyidejű befizetése jelentős anyagi teherrel járhat, az ügyfeleknek a számlákon feltüntetett fizetési határidőn túl lehetőségük lesz halasztott módon, 2022. december 15-ig rendezni ezeket.

A kamatmentes halasztott fizetés minden érintett ügyfélnek automatikusan biztosított lesz, nem kell külön igényelni. Aki ezen kívül részletfizetést is kérne, az az ugyfelszolgalat@mvm.hu e-mail címen tudja ezt megtenni.

A számlázási rendszer a gyógyászati segédeszközt igénybe vevők részére a rezsicsökkentett árat jelenleg még a 2523 kWh kedvezményes mennyiségig veszi figyelembe, abban a többletkedvezmény még nem jelenik meg. Mint a cég írta, a többletkedvezmény azonban természetesen nem veszik el, legkésőbb az elszámolási időszak végén elszámolunk ügyfeleinkkel.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

gázszámla

nagycsaládos kedvezmény

elszámolás

számlabefizetés