Hurrá, mégsem kell erről is lemondanunk! 77 uszoda nyitva marad télen az országban

MTI   
  Megosztom
Hurrá, mégsem kell erről is lemondanunk! 77 uszoda nyitva marad télen az országban

A MÚSZ pénteken közölte, hogy a kormányzati segítségnek köszönhetően 77 létesítmény garantálja azt a következő hónapokban, hogy nem csupán a felnőtt és utánpótláskorú versenyzők készülhetnek tovább zavartalanul, hanem a 20 ezer gyerek úszásoktatásának keretet adó Úszó Nemzet Program is folytatódhat. Összesen 30, a Nemzeti Sportközpontok által fenntartott nagyobb komplexum és tanuszoda, valamint 47 önkormányzatok vagy egyesületek által üzemeltetett létesítmény várja továbbra is a medencés sportágak képviselőit.

Ez rengeteget segített abban, hogy gyorsan és pontosan informálhassuk a kormányzat képviselőit arról, milyen mértékű segítségre van szükség

- közölte Wladár Sándor, a MÚSZ elnöke.

A sportszakmai és a helyszínen felmérő sporttechnológiai és üzemeltetési munkacsoport révén elkészült az a koncepció, amelynek köszönhetően a kényszerűen bezárásra ítélt uszodákban edző versenyzőknek, illetve ott oktatásban részesülő gyerekeknek maximum 30 kilométert kell utazniuk a MÚSZ által biztosított buszokon, hogy továbbra is medencében készülhessenek.

Wladár Sándor hangsúlyozta, a távhőszolgáltatás drasztikus drágulása az addig sziklaszilárdan kitartó üzemeltetőkből is vészreakciót váltott ki, azaz egyértelmű volt, hogy kormányzati segítség nélkül katasztrofális helyzetbe kerül a sportág.

Ha most bezárt volna az uszodák 80-90 százaléka, akkor félő lenne, hogy semmibe veszik az elmúlt évtized invesztíciójának nagy része, holott azért épültek új létesítmények, rendeztünk egy sor világ- és Európa-bajnokságot, és indítottunk nagyszerű utánpótlás-nevelő programokat. Hiszek abban, hogy közös erőfeszítéssel átvészeljük ezt az újabb krízist is

- tette hozzá a MÚSZ vezetője.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

uszodák

músz

wladár sándor

magyar Úszó szövetség