Parragh rendkívüli bejelentése: lassan meg kell tervezni az árstopok kivezetését

HelloVidék   
  Megosztom
Parragh rendkívüli bejelentése: lassan meg kell tervezni az árstopok kivezetését

A gazdasági folyamatok abba az iránya mutatnak, hogy újra kell gondolni az ársapkák fenntartását - nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Parragh László. Az MKIK elnöke azt is elmondta, hogy szerinte az idei év várhatóan könnyebb lesz, mint az elmúlt esztendő, amely valóban nagy nehézségek elé állította az országot.

Az MKIK elnöke a Magyar Nemzetnek beszélt arról, miszerint lassan meg kell tervezni az árstopok kivezetését, amely egy gazdaságpolitikai feladat:

Ehhez kezdenek összeállni a szükséges feltételek. Ilyen az infláció és a forint árfolyamának a kedvező alakulása, de ide sorolható a növekedés és a fogyasztás visszaesése is. Ez mind abba az irányba mutat, hogy újra kell gondolni az ársapkák fenntartását

– mondta.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke szerint a kamatcsökkentésben is el kell kezdeni gondolkodni, a beruházásokat visszaveti a 13 százalékos alapkamat. (Az irányadó kamat valójában 18% - a szerk.)

Az interjúban Parragh még elmondta, hogy

  • a forint a jövőben tovább erősödhet,
  • az idei év könnyebb lesz, mint a tavalyi,
  • az infláció egy-két hónap múlva a csúcsra ér,
  • a cégek alkalmazkodtak a magas energiaárakhoz,
  • az ország elkerüli a recessziós pályát.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

ársapka

gazdaság

parragh lászló