Végre egy jó hír, amire régóta vártunk: ez vár a tejtermékekre a hazai boltokban

MTI   
  Megosztom
Végre egy jó hír, amire régóta vártunk: ez vár a tejtermékekre a hazai boltokban

A Tej Terméktanács adatai szerint az Európai Unióban már hónapok óta csökken a vaj, a tejszín és a sajtok ára, ami elkerülhetetlenné teszi, hogy hozzánk is begyűrűzzön az árcsökkenés.


 


 

Az RTL Híradója szerint a decemberi, 222 forintos átlagos tejfelvásárlási ár hamarosan 180 forint is lehet, ami 20 százalékos csökkenésnek felel meg. Mindezt a hazai termelők sem hagyhatják figyelmen kívül, azaz kénytelenek lesznek ők is követni a nyugati tendenciákat.

Az RTL riportjából az is többek között kiderül, hogy a szarvasi telepen, ahol a tv-stáb forgatott, a tavalyi árakhoz képest 70-80%-kal magasabb áron adják a tejet, de a szarvasmarhatartás költségei is jelentősen megnövekedtek. Agogy a gazda elmondta, most nullszaldósak:

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

árcsökkenés

tej

tejtermék