Indul a roham a boltokban: így vásároljunk tojást, ha minőséget akarunk a pénzünkért

HelloVidék   
  Megosztom
Indul a roham a boltokban: így vásároljunk tojást, ha minőséget akarunk a pénzünkért

Megkezdődött az ünnepekre való készülődés szűkebb hazánkban is. A húsvét egyik nélkülözhetetlen terméke a tojás, amellyel kapcsolatban a szakemberek arra hívják fel a figyelmet: nem érdemes kis méretűt vásárolni, hiszen azok minősége nem olyan jó, írja a nool.hu.

A húsvét közeledtével Nógrád-szerte megindul a dömping a tojásokért az üzletekben és a piacokon. Az ünnep egyik közkedvelt étele ugyanis a tojásokból készült ételek. Ezen túlmenően sokan sokan ki is festik azt, így mostanra a húsvét egyik elmaradhatatlan elemévé vált.

Fontos, hogy mindenképpen termelőtől vásároljanak, hiszen azt nem utaztatják, ráadásul hazai, így sokkal frissebb és a minősége is jobb. Akik pedig igazi házi tojást akarnak vásárolni, azt leginkább falun tehetik meg például, ha házhoz mennek érte

- közölte Tóth Attila.

A termelő arra is kitért, hogy a tapasztalat szerint a vásárlók nem a legdrágább termékeket keresik, inkább a közepes minőséget választják. Ugyanakkor az elmúlt időszakban javult a fogyasztók megítélése.

A hatósági áras tojásokkal kapcsolatban Tóth Attila úgy fogalmazott, hogy kedvezőtlenül érinti a termelőket, ugyanis megjelentek a nagyon silány minőségű külföldi áruk, hogy tudják tartani az árat. Ezek a tojások pedig többnyire Lengyelországból érkeznek. Hangsúlyozta: a magyar tojás jó minőségét és azt is, hogy mennyire fontos a hazai termelők támogatása a vásárlással.

A termelő arra is kitért, hogy tojás vásárlásánál az a legfontosabb, hogy az áru mindig friss legyen. Emellett elengedhetetlen, hogy a termék szép, egészséges és erős héjú, valamint barna legyen. Amennyiben pedig van rá lehetőség, akkor meg lehet rázni a fül mellett. Ha nagyon kotyog, akkor az régi. A friss tojásnak ugyanis a fehérjéje kocsonyás és nem folyós.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

tojás

húsvét

tojásvásárlás

termelő

tóth attila

mátranovák