Zsebbenyúlós ital lett a bor? Mutatjuk, mennyiért vehetjük most a magyar termékeket

Világgazdaság   
  Megosztom
Zsebbenyúlós ital lett a bor? Mutatjuk, mennyiért vehetjük most a magyar termékeket

Nincs változás a borpiacon: az export döntő hányada továbbra is tartályos formában hagyja el az országot, a tokaji borok átlagára pedig itthon lényegesen magasabb, mint a külpiacokon, írta meg a Világgazdaság.

Ahogy a portál írja, a kezdeti 1 százalékos emelkedés után, az első negyedévben éves összevetésben már 4 százalékos emelkedést mért az Agrárközgazdasági Intézet (AKI) a belföldön értékesített földrajzi jelzés nélküli, valamint az oltalom alatt álló földrajzi jelzéssel ellátott borok feldolgozói értékesítési áraiban. Ahogy a lap írja, egy hektó bor átlagára így 25 300 forint volt az idén január és március között.

Viszont a fehér- és vörösborok átlagára nagy eltérést mutat, mivel az oltalom alatt álló földrajzi jelzéssel ellátott borok közül a fehérboroké közel 16 százalékkal, 24 800 forintra emelkedett, míg a vörös- és rozéboroké mintegy 2 százalékkal, 27 ezerre csökkent. A portál közlése szerint, az oltalom alatt álló,

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

bor

tokaji bor

tokaji borvidék

egri borok

borok ára

áremelkedés