Dagad a botrány: utcára vonultak Gödön az akkugyárak ellen; kikészíti a zaj is a helyieket

HelloVidék   
  Megosztom
Dagad a botrány: utcára vonultak Gödön az akkugyárak ellen; kikészíti a zaj is a helyieket

A tüntetést a Göd-ÉRT Egyesület szervezte, ami már évek óta küzd a gödi Samsung-gyár ellen. A tiltakozásra más településekről – többek között Debrecen, Győrszentiván, Tata – is érkeztek résztvevők. A tüntetők végigsétáltak a kertváros utcáin, majd a Samsung-gyárhoz vonultak, ahol a vállalat PR-igazgatójának, Paplanos Péternek és a kormány képviselőinek – Kanász-Nagy Máté, Szabó Tímea, Szabó Rebeka és Tordai Bence – is átadták petícióikat. A vonulásról a Göd-ÉRT Egyesület Facebook-oldalán egy rövid videót is közzétett.

A tiltakozás apropóját a szervezet szerint az adta, hogy a helyi „különleges gazdasági övezet (KGÖ) kijelölésével a várost megfosztották a 420 hektáros iparterület adóbevételeitől, és ezzel a védekezésre fordítható forrásoktól is”, írja a Telex.

A Göd-ÉRT Egyesület elnöke, Bodnár Zsuzsanna azt mondta, hogy „sírva fakadt, mikor ő is megtapasztalta, milyen zajjal kell együtt élnie több száz embernek, akik az ágyukból nézik a Samsungot”. Szerinte ennek a gyárnak „nincs olyan épülete vagy épületrésze, amely az engedélyeknek megfelelően készült volna el”, ezért is kérték a szervezők a magyar államot, hogy ne csak az állampolgárokkal igyekezzenek betartatni a törvényeket, hanem az ide érkező multinacionális vállalatokkal is.

A tüntetésen felszólalt a város volt alpolgármestere is, Hlavács Judit, aki szerint nagyon megható, hogy a tüntetésre nem csak gödiek jöttek el, „ezzel teljesült a Göd-ÉRT Egyesület első célja”. „Amikor 2016-ban kiderült, hogy a Samsung akkumulátorgyárat épít ide, egyedül voltunk. Az egyesület 2020-ban alakult, és mostanra megtörtént az első áttörés. Tulajdonképpen az egész ország az akkumulátorgyárakról beszél” – tette hozzá a volt alpolgármester.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

akkumulátorgyár

göd

tüntetés

zaj

samsung gyár

göd-ért egyesület