Lincshangulat az alföldi kisvárosban: besokalltak a külföldi vendégmunkásoktól a helyiek

HelloVidék   
  Megosztom
Lincshangulat az alföldi kisvárosban: besokalltak a külföldi vendégmunkásoktól a helyiek

A Debrecen melletti, leginkább a fürdőiről híres, 24 ezer lakosú Hajdúszoboszlón egyre dühösek az emberek, mert sok külföldi vendégmunkás érkezik a településre a közeli gyárépítések miatt. Dühösek és elkeseredettek, amiért pont ide, Magyarországra jönnek a "migránsok" - írta cikkében a Telex.

A helyiek nem értik, miért érkezett ennyi külföldi vendégmunkás Hajdúszoboszlóra, hiszen korábban azt hallották: egyetlen migráns se teheti be a lábát az országba. Azóta azonban változott a helyzet: Orbán Viktor szerint 500 ezer új munkásra lesz szükség. A helyiek egymásba hipnotizálják, hogy rabolni, erőszakolni, ölni fognak a külföldiek, de a rendőrséghez eddig egyetlen bejelentés sem érkezett ilyesmiről - írta cikkében a Telex.

A Debrecen melletti, leginkább a fürdőiről híres, 24 ezer lakosú Hajdúszoboszló polgármestere, Czeglédi Gyula pár nappal ezelőtti, politikusi Facebook-oldalán megjelent posztjában arról írt, konzultált a helyi rendőrkapitánnyal, és fokozott figyelmet kért a rendőrségtől.

Évtizedeken át szorgalmasan dolgoztunk azon, hogy felépítsük és fenntartsuk turisztikailag meghatározó szerepünket. […] Ezért határozottan kijelentem, hogy nem engedjük, hogy a városunk biztonságát és hírnevét bárki is veszélyeztesse.

Minden olyan intézkedést megteszünk, amely képes megakadályozni városunkban munkásszálló létesítését. Amennyiben indokolttá válik, úgy nyilvánosságra hozom azoknak az egyéneknek a nevét, akik külföldi vendégmunkásokat tartanak Hajdúszoboszlón

– írta.

Azt is hozzátette: az önkormányzat az elmúlt hónapokban hozott több olyan intézkedést, „amellyel tovább kívánja korlátozni városunkban munkásszálló létesítésének és üzemeltetésének lehetőségét a kiemelt üdülő övezeten túl, szinte az egész városra kiterjesztve”. A polgármester leszögezte, a helyi rendelet szerint csak a város ipari övezetében lehet munkásszállót létesíteni, és ott is csak akkor, ha az üzemeltető helyi, hajdúszoboszlói vállalkozó.

Mint írta, lakossági bejelentések alapján lehetőség van további vizsgálatokra például bérleményekben, és „szükség esetén a szakhatóságok, adóhivatal, katasztrófavédelem és népegészségügy tájékoztatására”. Úgy fogalmazott: „Én magam sem azért dolgoztam városunk turizmusának felvirágoztatásáért közel három évtizeden keresztül, hogy most egy debreceni iparfejlesztés mellékszálaként tönkre tegyék városunk turizmusát.”

Felhívta a lakosok figyelmét, „hogy tegyenek bejelentést minden olyan esetről, ahol vendégmunkások elszállásolását tapasztalják, vagy gyanítják!”.

A városvezető posztja alatt irgalmatlan lincshangulat alakult ki. Több helybéli azt kérte, menjen ki a rendőrség egy ismertebb helyi szórakozóhelyhez. Erre azt írta egy másik kommentelő, hogy kiment a rendőrség, csak éppen egyetlen vendégmunkást sem találtak ott. Egyesek „török vallásúak” érkezéséről panaszkodtak, mások nem értettek egyet a polgármester ötletével, hogy az ipari parkban épüljön munkásszálló. Azt javasolták, sehol se épüljön ilyesmi a városban.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

vendégmunkás

migráns