Kevés a pénz, zárva marad a nagyváros két tanuszodája: hoppon maradnak ősztől a diákok?

HelloVidék   
  Megosztom
Kevés a pénz, zárva marad a nagyváros két tanuszodája: hoppon maradnak ősztől a diákok?

A Pécsi Tankerületi Központ döntése miatt ősszel zárva marad két pécsi tanuszoda, emiatt sok diáknak a város másik felébe kell majd átjárnia úszásoktatásra – számolt be az ATV Híradója. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) ügyvivője, Nagy Erzsébet úgy tudja, a tankerület spórolni akar, ezért döntöttek úgy, hogy szeptembertől nem nyitnak ki két iskolai tanuszodát.

Elképesztőnek tartom, hogy Magyarországon, egy olyan országban, ami a miniszterelnök szerint is egy sportország, és ahol atlétikai vb-t rendeztek, ott megtörténhet, hogy egyes iskolákban nem indulhat el az úszásoktatás, olyan osztályokban sem, ahol egyébként ez a specialitás

- nyilatkozta Nagy Erzsébet, aki maga is egy olyan pécsi iskolában tanított, ahol van tanuszoda.

Ott tartunk, hogy felvettük a kapcsolatot az úszóiskolákkal

- mondta De Blasio Domenico, a Hullám Fürdő igazgatója, aki hozzátette, azokat a programokat is számba kell most venniük, amelyeknek helyet kell biztosítaniuk. Emellett még az is közrejátszik, hogy az egyetem uszodája is felújítás alatt van, tehát ősszel még az sem lesz látogatható.

A Hullám Fürdő és az ANK uszodája tudja fogadni a vendégeket, illetve a versenysportolókat

- hangsúlyozta.

Pécs városa szerint mindenképp megoldják, akár hosszabb nyitvatartással is, hogy a hoppon maradt kisdiákok ne maradjanak úszásoktatás nélkül a következő tanévben. Az ATV által megkeresett tankerület egyelőre nem reagált a helyzetre.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

pécs

tanuszodák

bezárás

úszásoktatás

önkormányzat

tankerület

pdsz