Újabb gyáróriás érkezik hazánkba: igencsak felrázhatja az alföldi régiót

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Újabb gyáróriás érkezik hazánkba: igencsak felrázhatja az alföldi régiót

Csomagolóanyag-gyárat épít a Benepack Hungary Kft. Makón az ipari parkban, a 65 millió eurós (25,3 milliárd forintos) beruházás alapkövét kedden tették le - adta hírül az MTI.


 

Csang Je, a Benepack Hungary Kft. ügyvezetője, az anyavállalat COFCO Packaging vezérigazgatója kifejtette, a vállalkozás európai fejlődésének második mérföldköveként hozza létre alumíniumdobozokat gyártó makói üzemét. A beruházás célja, hogy a társaság költséghatékonyabb és környezettudatosabb csomagolási megoldásokat biztosíthasson ügyfelei - a sör- és üdítőital-gyártóknak - Magyarországon és a környező országokban. Isabel Cseng globális értékesítési igazgató elmondta, a vállalkozás az élelmiszer-feldolgozással foglalkozó COFCO csoport egyik fő üzleti részlegeként a fogyasztási cikkek széles skálájához gyárt csomagolóeszközöket - ónozott, alumínium és műanyag csomagolásokat készítenek elsősorban fogyasztási cikkek: konzervek, italok, háztartási vegyi termékek gyártóinak.

Magyar Levente, a Külügyi és Külgazdasági Minisztérium parlamenti államtitkára kifejtette, Makó és környéke olyan térsége Magyarországnak, mellyel nem bánt kegyesen a történelem. A kínai működő tőke azonban a lehető legjobbkor érkezett. A politikus hangsúlyozta, a beruházás hatalmas jövőbeli potenciált hordoz, hiszen egy olyan kínai óriásberuházó érkezik a térségbe, amely 40 ezer milliárd forintos, a magyar GDP kétharmadának megfelelő éves árbevétellel rendelkezik.

A makói üzemet 65 millió eurós (25,3 milliárd forintos) alakítják ki. A 120 alkalmazottat foglalkoztató új gyártóbázisra évente akár egymilliárd darab kétrészes alumíniumdoboz előállítására lesz képes.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

csomagolóipar

makó

alapkőletétel

hellovidek